Διεθνή

Λονδίνο locdown: Στο επίπεδο 3 η βρετανική πρωτεύουσα – Σε ισχύ αυστηρά μέτρα

Λονδίνο locdown: Στο επίπεδο 3 η βρετανική πρωτεύουσα – Σε ισχύ αυστηρά μέτρα
Λονδίνο locdown: «Κλείνει» η βρετανική πρωτεύουσα λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα

Αυξάνονται εκ νέου τα περιοριστικά μέτρα στο Λονδίνο μετά το άνοιγμα που αποφασίστηκε πριν από λίγο καιρό με γνώμονα και τον ερχομό του εμβολίου. Το επιδημιολογικό φορτίο της πόλης είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο, και έτσι το Λονδίνο εισέρχεται στο τρίτο επίπεδο περιοριστικών μέτρων.

Έτσι εκατομμύρια Λονδρέζοι δεν θα κάνουν Χριστούγεννα σε καθεστώς «κανονικότητας». Οι ανακοινώσεις έγιναν από τον υπουργό Υγείας, Ματ Χάνκοκ ο οποίος είπε ότι τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ μετά τα μεσάνυχτα.

Ήδη, βουλευτές και επιχειρήσεις αντιδρούν με την απόφαση, προειδοποιώντας ότι θα καταστρέψει το εμπόριο λίγο πριν τα Χριστούγεννα, όπως και τις παμπ, τα εστιατόρια και τους πολιτιστικούς χώρους, ενώ οι καταναλωτές από τη ζώνη κατηγορίας 2 θα απαγορεύεται να ψωνίζουν σε μεγάλα καταστήματα, όπως αυτά που βρίσκονται στην Oxford Street.

Η βασική διαφορά μεταξύ της βαθμίδας 2 και της βαθμίδας 3 είναι ότι στη δεύτερη μπορούν να μείνουν ανοικτά υπό περιορισμούς τα μπαρ και τα εστιατόρια. Στην τρίτη όμως βαθμίδα υποχρεούνται να κλείσουν και λειτουργούν μόνο για παράδοση πακέτων κατ΄οίκον. Επίσης προβλέπονται περιορισμοί στις κοινωνικές επαφές.

Την προηγούμενη εβδομάδα η βρετανική κυβέρνηση εξέφρασε ανησυχία για την εξάπλωση του κορονοϊού στα σχολεία του Λονδίνου και ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα μαζικών τεστ. Υπενθυμίζεται ότι η βρετανική κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή το σύστημα των τριών επιπέδων στην Αγγλία στις αρχές Δεκεμβρίου με στόχο να θέσει υπό έλεγχο το δεύτερο κύμα της πανδημίας covid-19, έπειτα από ένα lockdown διάρκειας ενός μήνα.

Και η Γερμανία σε νέο locdown

Η απόφαση να «κλείσει» η Γερμανία και μάλιστα εν μέσω Χριστουγέννων, ήταν ουσιαστικά μονόδρομος βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων στη χώρα. Η καγκελάριος είχε εν μέρει προειδοποιήσει για αυτήν την εξέλιξη με δηλώσεις της τις προηγούμενες μέρες, και χθες ο κύβος ερίφθη μετά την συνάντηση με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων.

Το νέο lockdown στη Γερμανία μοιάζει με εκείνο της προηγούμενης άνοιξης. Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε η Άνγκελα Μέρκελ κλείνουν όλα τα μαγαζιά και τα σχολεία. Η Γερμανία στρέφεται σε αυτή τη λύση μετά την αποτυχία του «μερικού lockdown» να ανακόψει το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments