Ελλάδα

Ολυμπία Οδός: Μείωση στις τιμές διοδίων

Ολυμπία Οδός: Μείωση στις τιμές διοδίων
Ολυμπία Οδός: Μειώσεις στα διόδια θα απολαμβάνουν οι οδηγοί στην Ολυμπία Οδό από τα μεσάνυχτα της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Μειώσεις θα ισχύουν στα διόδια της Ολυμπίας Οδού από τα μεσάνυχτα της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς προς Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση οι τιμές αυτές υπολογίζονται βάσει του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του Σεπτεμβρίου 2020 και αφορούν σε όλους τους σταθμούς διοδίων και σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων κατά περίπτωση, σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα.

Ειδικά στους μετωπικούς σταθμούς Ελαιώνα και Ρίου η μείωση αφορά όλες τις κατηγορίες οχημάτων. Με τις νέες τιμές το ταξίδι Αθήνα – Πάτρα για ένα ΙΧ επιβατικό διαμορφώνεται στα 11,50 ευρώ (από 11,80), ενώ στις κατηγορίες 3 και 4 η μείωση για το ίδιο ταξίδι είναι 0,50 λεπτά του ευρώ και 0,60 αντίστοιχα.

Ο Αυτοκινητόδρομος 8 (Α8) ή Ολυμπία οδός ή Αυτοκινητόδρομος Αθήνα-Πάτρα, είναι ένας αυτοκινητόδρομος που διέρχεται από τη βόρεια Πελοπόννησο και την Αττική. Ξεκινάει από την Ελευσίνα και καταλήγει στο Ρίο της Πάτρας, όπου ενώνεται με τον Αυτοκινητόδρομο 5. Αποτελεί τμήμα της Ευρωπαϊκής Οδού 94 από τα διόδια της Μάνδρας μέχρι τον κόμβο Τρίπολης και από εκεί, μέχρι τη σύνδεσή της με τον Α5, αποτελεί τμήμα της Ευρωπαϊκής Οδού 65. Πρόκειται για την αναβαθμισμένη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών (8α).

Το τμήμα Ελευσίνα-Κόρινθος μετατράπηκε σε αυτοκινητόδρομο την δεκαετία του 1990, εκτός από τις σήραγγες στην Κακιά Σκάλα που παραδόθηκαν στην κυκλοφορία αργότερα: ο κλάδος Αθήνα προς Πάτρα το 2004 και ο κλάδος Κόρινθος προς Αθήνα το 2006.

Η ανακατασκευή του τμήματος Κόρινθος-Πάτρα και η αναβάθμιση του σε αυτοκινητόδρομο με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και Λ.Ε.Α. ξεκίνησε το 2008, σταμάτησε το 2010-2011 λόγω προβλημάτων με την χρηματοδότηση και επανεκκίνησε το 2013. Η αποπεράτωση του λειτουργικού μέρους πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2017, ενώ οι πρόσθετες εργασίες (κόμβοι, χώροι στάθμευσης κλπ.) ολοκληρώθηκαν μέσα στο καλοκαίρι του 2017.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments