Ελλάδα

ΠΟΕΔΗΝ για «Άγιος Σάββας»: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο νοσοκομείο

ΠΟΕΔΗΝ για «Άγιος Σάββας»: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο νοσοκομείο
ΠΟΕΔΗΝ για «Άγιος Σάββας»: Το νοσοκομείο έχει αναστείλει βασικές λειτουργίες του λόγω της μεγάλης διασποράς του κορωνοϊού.

Εντείνεται η ανησυχία των υγειονομικών για τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έχει λάβει η διασπορά του κροωνοϊού στο νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”. Σύμφωνα με πληροφορίες του pagenews.gr έχουν ανασταλεί οι βασικές λειτουργίες του αφού αυτή τη στιγμή 200 εργαζόμενοι είναι εκτός υπηρεσίας λόγω Covid-19.

Από τους οι 70 νοσούν και οι 130 βρίσκονται σε καραντίνα.

Οι εισαγωγές είναι ελάχιστες και χειρουργεία γίνονται μόνο τα έκτακτα. Κλειστά είναι στον τέταρτο όροφο η παθολογική κλινική και το κ5 χειρουργικό. Κλειστά είναι επίσης στον τρίτο όροφο η χειρουργική κλινική και το κ3 βραχείας νοσηλείας, ενώ “λουκέτο” έχει μπει και στο ενδοσκοπικό.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, “τα μαγειρεία δουλεύουν με προσωπικό ιδιωτικής εταιρείας αφού το προσωπικό νοσεί ή είναι σε καραντίνα. Λέγαμε για τακτικά τεστ στο προσωπικό, λέγαμε να γίνονται τακτικά τεστ σε συνοδούς και ασθενείς και όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Φθάσαμε στο μη περαιτέρω. Η τακτική της ατομικής ευθύνης που προωθείται από το υπουργείο Υγείας μας οδήγησε σε αυτή τη κατάσταση”.

Αναστενάζει η Βόρεια Ελλάδα:

Την ίδια στιγμή, ο κ. Γιαννάκος τονίζει ότι υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός 34χρονου, που βρίσκεται από το απόγευμα του Σαββάτου στο νοσοκομείο της Νάουσας εκτός ΜΕΘ σε κοινό θάλαμο. “Το νοσοκομείο Νάουσας δεν έχει ΜΕΘ ούτε για περιστατικά κορωνοϊου, ούτε για γενικά περιστατικά. Από το Σάββατο δεν βρίσκουν πουθενά ΜΕΘ. Όλες οι Εντατικές της Κεντρικής Μακεδονίας είναι γεμάτες με περιστατικά Covid” τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Στη Δυτική Μακεδονία οι κλίνες ΜΕΘ είναι στο σύνολο 9. Συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας υπάρχουν 4 κλίνες γενικής ΜΕΘ και 2 κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού, οι οποίες είναι γεμάτες. Στο νοσοκομείο Κοζάνης έχουν αναπτυχθεί μόνο 3 κλίνες ΜΕΘ – Covid, που είναι και αυτές γεμάτες. “Οι 9 κλίνες ΜΕΘ που υπάρχουν στα νοσοκομεία Πτολεμαΐδας και Κοζάνης εξυπηρετούν 5 νοσοκομεία της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Εδώ και τέσσερις ημέρες βρίσκεται διασωληνωμένος ασθενής 58 ετών γενικό περιστατικό στο νοσοκομείο Φλώρινας στη χειρουργική κλινική και η διακομιδή έγινε τη Δευτέρα (14/12)” καταγγέλλει ο κ. Γιαννάκος.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και το νοσοκομείο της Φλώρινας. Εκεί το τελευταίο 15νθήμερο έχουν διασωληνωθεί 21 ασθενείς, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ΜΕΘ. “Όσοι αντέξουν μεταφέρονται σε όποιο νοσοκομείο βρουν” σημειώνεται και υπογραμμίζεται ότι στο νοσοκομείο πάνω από 25 γιατροί και νοσηλευτούν νοσούν με Covid-19. “Νοσηλεύει 30 με 40 περιστατικά κορωνοϊού με λιγοστό νοσηλευτικό προσωπικό, με 2 γιατρούς παθολόγους, 1 πνευμονολόγο και 2 χειρουργούς που και αυτοί ρίχθηκαν στη μάχη” καταλήγει ο ίδιος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments