Ελλάδα

Διαμαρτυρία εργαζομένων στην εστίαση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου

Διαμαρτυρία εργαζομένων στην εστίαση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου
Σήκωσαν πανό που έγραφε «πεινάμε».

Αιφνιδιαστική διαμαρτυρία έχω από το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στην εστίαση, το πρωί της Τετάρτης 16 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στάθηκαν στο πεζοδρόμιο απέναντι από το Μέγαρο Μαξίμου και άνοιξαν ένα πανό που έγραφε “πεινάμε” εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αγανάκτησή τους για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος τους στην εστίαση εξαιτίας της πανδημίας.

Στο σημείο έφτασαν μηχανές της ΔΙΑΣ, που απομάκρυναν τους εργαζόμενους και τους προσήγαγαν για εξακρίβωση στοιχείων.

Όπως δήλωσε στο OPEN ο πρόεδρος των εργαζομένων τουρισμού και επισιτισμού, Γιώργος Χότζογλου: «Προχωρήσαμε σε μια αιφνιδιαστική κίνηση. Μας έχουν προσαγάγει. Ενα απλό πανό με τρία άτομα πήγαμε και σταθήκαμε απέναντι από το Μέγαρο Μαξίμου και μας είπαν ότι απαγορεύεται. Μας πάνε στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων. Τηρήσαμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα του lockdown. Πήγαμε τρεις εκλεγμένοι, θεσμικοί του κλάδου της εστίασης για να ανοίξουμε ένα πανό. Έχουμε τις άδειες μετακίνησης, δεν ήθελαν να τις δουν οι κύριοι αστυνομικοί και μας πάνε στο τμήμα».

Παράλληλα ανέφερε: «Σταθήκαμε απέναντι από το Μέγαρο Μαξίμου, τρία άτομα, σηκώσαμε ένα πανό, είπαμε στον επικεφαλής της Αστυνομίας ότι θα μείνουμε 10 λεπτά και θα αποχωρήσουμε και μας πάνε στο τμήμα» πρόσθεσε ο κ. Χότζογλου και πρόσθεσε: «Προτιμήσαμε να στείλουμε το μήνυμά μας τρεις εκπρόσωποι κι όχι να εξαγγείλουμε κινητοποίηση και να κατεβάσουμε στο δρόμο 1.500 άτομα».

Για τη διαμαρτυρία, σύμφωνα με το ίδιο Μέσο δεν είχε κάποια ενημέρωση η αστυνομία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments