Ελλάδα

Εμβόλια κορωνοϊός: Πώς θα μεταφερθούν στις αποθήκες – Πώς θα φυλάσσονται

Εμβόλια κορωνοϊός: Πώς θα μεταφερθούν στις αποθήκες – Πώς θα φυλάσσονται
Εμβόλια κορωνοϊός: Πλησιάζουν οι μέρες που, επιτέλους, θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός και στην Ελλάδα. Πώς θα γίνει η επιχείρηση μεταφοράς και φύλαξης των εμβολίων.

Ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε σήμερα ότι μπορεί οι δόσεις των εμβολίων που θα πάρει αρχικά η Ελλάδα να είναι λιγότερες από αυτές που υπολόγιζε η κυβέρνηση, όμως, μέσα στον Ιανουάριο θα εμβολιαστούν άτομα από τις ευπαθείς ομάδας, καθώς και υγειονομικοί. Πώς, όμως, θα φτάσουν τα εμβόλια στις ειδικές αποθήκες και ποιος θα ευθύνεται για τη φύλαξή τους;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο cnn.gr, όλες οι κρίσιμες υπηρεσίες της χώρας θα πάρουν μέρος στη γιγαντιαία αυτή επιχείρηση. Συνολικά 3.000 αστυνομικοί θα συμμετέχουν σε 24ωρη βάση τόσο στο να μεταφερθούν τα εμβόλια στις αποθήκες αλλά και στη φύλαξη τους.

Επίσης, παρουσία της Αστυνομίας θα υπάρχει και στα περίπου 750 κτίρια μέσα στα οποία υπάρχουν τα εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα. Συν τοις άλλοις, τα εναέρια μέσα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής θα είναι στη διάθεση των υπευθύνων για να μεταφερθούν τα εμβόλια και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κεντρική ομάδα του εμβολίου έχει εγκατασταθεί και έχει δημιουργήσει ένα στρατηγείο στο κτίριο της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Με συνοδεία περιπολικών και μηχανών τα φορτηγά ψυγεία

Περιπολικά της Aστυνομίας αλλά και μηχανές της Aμεσης Δράσης θα συνοδεύουν από την πρώτη στιγμή τα φορτηγά ψυγεία που θα μεταφέρουν τα εμβόλια στις αποθήκες, ενώ επίσης με συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων θα μεταφέρονται στα εμβολιαστικά κέντρα. Στις αποθήκες θα βρίσκονται δυνάμεις φύλαξης σε 24ώρη βάση ενώ θα υπάρχουν και πυροσβεστικά οχήματα.

Η πρόβλεψη που έχει γίνει είναι τόσο λεπτομερείς που έχει προβλεφθεί ακόμα και πώς θα πρέπει να γίνει σε απομακρυσμένα νησιά η μεταφορά αν οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, τις επόμενες ημέρες θα γίνουν συσκέψεις μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξει στο επιχειρησιακό αυτό σχέδιο και ο στρατός.

Ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό σημείωσε ότι ο Οργανισμός είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για να διεξαγάγει το ταχύτερο δυνατόν όλες τις διοικητικές διεργασίες που απαιτούνται για να έρθει το εμβόλιο για την Covid-19 στην Ελλάδα.

Επίσης, είναι έτοιμος να παρακολουθήσει, έχοντας την εποπτεία της διακίνησης και της διάθεσης του εμβολίου, και να διασφαλίσει την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments