Ελλάδα

Γηροκομείο Λαμίας: Υπεράριθμοι οι τρόφιμοι στο ίδρυμα που νόσησαν όλοι από κορωνοϊό

Γηροκομείο Λαμίας: Υπεράριθμοι οι τρόφιμοι στο ίδρυμα που νόσησαν όλοι από κορωνοϊό
Γηροκομείο Λαμίας: Για την κατάσταση που επικρατεί στο ίδρυμα μίλησαν ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Μπακομήτρος.

Η είδηση ότι όλοι οι εργαζόμενοι του γηροκομείου Λαμίας βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και μαζί πολλοί εργαζόμενοι, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Σε δηλώσεις τους στο STAR Κεντρικής Ελλάδας, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Μπακομήτρος.     μίλησαν για την κατάσταση που επικρατεί στο ίδρυμα σημειώνοντας πως οι τρόφιμοι είναι υπεράριθμοι. Ακόμα αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην μετακίνησή τους καθώς σε όλη την περιφέρεια δεν υπάρχουν κενές θέσεις στους οίκους ευγηρίας.

Συγκεκριμένα, για το γηροκομείο Λαμίας ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός τόνισε ότι «έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας». Παράλληλα, στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός πως οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται στο γηροκομείο είναι περισσότεροι από όσους προβλέπει η άδεια λειτουργίας του.

«Αυτή είναι μια πραγματικότητα που εμφανίζεται σε αρκετά ιδρύματα της Στερεάς Ελλάδας», συμπλήρωσε ο κ. Σπανός, όπως αναφέρει το tvstar.gr. «Είχε δοθεί προθεσμία να αποκατασταθεί αυτή η υπεραριθμία στο γηροκομείο Λαμίας και να μεταφερθούν αλλού με ασφάλεια και κανόνες», συνέχισε ο περιφερειάρχης.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Κώστας Μπακομήτρος, ανέφερε συγκεκριμένες ημερομηνίες μέσα στις οποίες έγιναν οι κινήσεις των υπηρεσιών τις περιφέρειας Στερεάς.

«Δώσαμε προθεσμία, μικρότερη από αυτή που προβλέπει ο νόμος, για να μειωθούν οι τρόφιμοι του γηροκομείου Λαμίας», δηλώνει και σημειώνει ότι «μετά από έρευνα σε όλα τα ιδρύματα της Στερεάς Ελλάδας δεν υπάρχει ούτε μια θέση κενή». Καταλήγοντας επεσήμανε ότι το πρόβλημα με τους υπεράριθμους τρόφιμους πρέπει να λυθεί γιατί με τη λήξη της προθεσμίας οι κυρώσεις θα είναι αυστηρές.

Η διασπορά σε κλειστές δομές μπορεί να αποβεί μοιραία για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Αυτό έχει φανεί έως τώρα με κρούσματα σε γηροκομεία, που διαμένει ευπαθής πληθυσμός. Όσον αφορά τον ερχομό του εμβολίου η ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας αναφέρει πως πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί και μετά οι ευπαθείς ομάδες. Τα πρώτα εμβόλια μπορεί να φτάσουν πριν το 2021, ωστόσο όπως ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας, οι δόσεις θα είναι 300.000 και επομένως θα εμβολιαστούν 150.000. Ο αριθμός των εμβολίων που θα έρθουν στη χώρα μας στην πρώτη φάση, είναι μικρότερος από αυτόν που είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments