Ελλάδα

Μπουρλά Pfizer: Έτσι θα διασφαλίσουμε την ομαλή διανομή του εμβολίου για τον κορωνοϊό

Μπουρλά Pfizer: Έτσι θα διασφαλίσουμε την ομαλή διανομή του εμβολίου για τον κορωνοϊό
Μπουρλά Pfizer: Σε ανοιχτή επιστολή του, ο επικεφαλής της Pfizer Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά δίνει απαντήσεις για το εμβόλιο – Διαβεβαιώνει ότι η διανομή θα γίνει με τρόπο πρακτικό, αξιόπιστο και αποδεδειγμένα ασφαλή.

Σειρά απαντήσεων για τον τρόπο διανομής του εμβολίου των εταιρειών Pfizer/BioNTech στον κόσμο δίνει σε ανοιχτή επιστολή του ο Έλληνας επικεφαλής της Pfizer Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά.

«Κάθε μέρα, με ρωτούν πώς η Pfizer και οι συνεργάτες μας στην BioNTech θα διανείμουν το εμβόλιο κατά της Covid-19, τώρα που οι ρυθμιστικές αρχές δίνουν άδεια για την κυκλοφορία του σε διάφορες χώρες», αναφέρει, προσθέτοντας ότι οι ερωτήσεις αφορούν όλα τα στάδια της αλυσίδας διανομής αλλά και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Όπως λέει, επί της ουσίας, η ερώτηση είναι μία, πώς η Pfizer και η BioNTech θα διασφαλίσουν την ομαλή διανομή του εμβολίου.

Την ώρα που τα κρούσματα παγκοσμίως έχουν αυξηθεί σε πάνω από 70 εκατομμύρια, έναν αριθμό ανησυχητικά αυξανόμενο, η πανδημία εξακολουθεί να μαίνεται. «Το εμβόλιό μας θα έχει μεγάλη ζήτηση, και, μετά από έγκριση, γρήγορα θα χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση του ιού. Αναγνωρίζοντας τον επείγοντα χαρακτήρα, σχεδιάζουμε τη διανομή εδώ και μήνες και συνεχίσουμε να εργαζόμαστε όλο το 24ωρο για να φέρουμε το εμβόλιο στον κόσμο όσο πιο γρήγορα, αποτελεσματικά και δίκαια γίνεται», σημειώνει, δίνοντας απαντήσεις σε ορισμένα ερωτήματα, για το πώς θα γίνει αυτό.

«1. Πρωτοπορούμε στις λύσεις για τις απαιτήσεις διανομής και αποθήκευσης»

Ο Δρ. Μπουρλά αναφέρει ότι η Pfizer έχει αναπτύξει τους τελευταίους μήνες πρωτοποριακές λύσεις συσκευασίας και αποθήκευσης, για να καλύψει τις ανάγκες των τοποθεσιών όπου θα διανεμηθεί το εμβόλιο, είτε βρίσκονται σε μεγάλες πόλεις, είτε σε αγροτικές περιοχές. Οι μηχανικοί της εταιρείας έχουν δημιουργήσει ειδικά σχεδιασμένα, ελεγχόμενα θερμοκρασία εμπορευματοκιβώτια (τα οποία ονομάζουν «φορτωτές») που περιέχουν ιχνηλάτες θερμοκρασίας GPS για συνεχή παρακολούθηση, σε πραγματικό χρόνο, της θερμοκρασίας, την οποία μπορούν να διατηρήσουν και για 10 ημέρες μετά το άνοιγμά τους.

Η Pfizer έχει έναν πύργο ελέγχου που θα λειτουργεί 24/7 παρακολουθώντας όλες τις αποστολές. Με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλίζει ότι κάθε αποστολή θα φτάνει εκεί που πρέπει τη σωστή στιγμή και στην κατάλληλη θερμοκρασία, ενώ θα παρεμβαίνει εφόσον χρειάζεται στη διάρκεια της διαδρομής. Μόλις ανοίξουν, οι φορτωτές θα μπορούν να χρησιμοποιούνται για προσωρινή αποθήκευση μέχρι 30 ημέρες, εάν οι μονάδες επανατροφοδοτούνται με ψύξη κάθε πέντε ημέρες, καθιστώντας αποτελεσματικούς τους προσωρινούς καταψύκτες. Επιπλέον, τα φιαλίδια που περιέχουν το εμβόλιο θα μπορούν να αποθηκευτούν σε θερμοκρασίες ψυγείου (2-8 βαθμούς) για πέντε ημέρες. Οι εξειδικευμένοι θερμικοί φορτωτές έχουν περίπου το μέγεθος βαλίτσας και μπορούν να μεταφερθούν γρήγορα και εύκολα παγκοσμίως.

«2. Οι μέθοδοι διανομής μας είναι πρακτικές, αξιόπιστες και αποδεδειγμένες»

Ο Δρ. Μπουρλά σημειώνει ότι από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας, η εταιρεία έχει επενδύσει στην τελειοποίηση των απαραίτητων υποδομών, προκειμένου η διανομή του εμβολίου να γίνει με ασφάλεια. Τα εμβόλια θα αποστέλλονται απευθείας στις τοποθεσίες, όταν τις χρειάζονται και όχι νωρίτερα. Τα εμβόλια θα αποσταλούν αεροπορικώς σε μεγάλους κόμβους μέσα σε μια χώρα ή περιοχή και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στις τοποθεσίες που θα γίνονται οι εμβολιασμοί.

Στις ΗΠΑ, στόχος είναι το εμβόλιο να μεταφερθεί από τις εγκαταστάσεις παραγωγής σε κάθε σημείο εμβολιασμού μέσα σε δύο ημέρες. «Γνωρίζουμε ότι η προσέγγισή μας λειτουργεί επειδή σε όλη τη μελέτη της Φάσης 3, παραδώσαμε με επιτυχία το εμβόλιο σε πάνω από 44.000 πολίτες σε 150 περιοχές κλινικών δοκιμών σε έξι χώρες και σε 39 Πολιτεία των ΗΠΑ», διαβεβαίωσε.

«3. Χρησιμοποιούμε τεχνογνωσία της Pfizer από την αρχή έως το τέλος»

Υπενθυμίζοντας ότι η Pfizer ιδρύθηκε το 1849, ο επικεφαλής της υπογραμμίζει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει με επιτυχία προκλήσεις παραγωγής και διανομής. Κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, για παράδειγμα, παρασκεύασε το 90% της πενικιλίνης για τα συμμαχικά στρατεύματα της πρώτης γραμμής. Σήμερα, η Pfizer παρασκευάζει και διανέμει ετησίως πάνω από 200 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων σε πάνω από 165 χώρες σε όλο τον κόσμο.

«Το επιτυχημένο μας ιστορικό 171 ετών μας παρέχει εμπιστοσύνη στην ικανότητά μας να παράξουμε και να παραδώσουμε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα μεγάλες ποσότητες του εμβολίου Covid-19. Τους τελευταίους μήνες, έχουμε ενεργοποιήσει ένα εκτεταμένο δίκτυο παραγωγής της Pfizer, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων εργαζομένων υψηλής ειδίκευσης σε πολλές τοποθεσίες. Η ικανότητά μας να στέλνουμε απευθείας από τις εγκαταστάσεις μας στα σημεία εμβολιασμού μειώνει τις υλικοτεχνικές προκλήσεις και επιτρέπει την ολοκληρωμένη επίβλεψη και έλεγχο», αναφέρει.

«Ελπίζω ότι οι λεπτομέρειες ανακουφίζουν τυχόν ανησυχίες σχετικά με την παραγωγή και διανομή του εμβολίου για την Covid-19 και απαντούν σε ορισμένες από τις ερωτήσεις που συχνά μας ρωτούν οι συνάδελφοί μου. Όπως πάντα θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε επιμελώς για να διασφαλίζουμε ότι η επιστήμη θα κερδίσει στη συλλογική μας μάχη ενάντια στην Covid-19», καταλήγει ο Δρ. Μπουρλά στην ανοιχτή επιστολή του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments