Ελλάδα

Ανακοινώνεται γενικό lockdown σε συγκεκριμένες περιοχές

Ανακοινώνεται γενικό lockdown σε συγκεκριμένες περιοχές
Το απόγευμα αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις για γενικό lockdown σε δυο περιοχές της χώρας.

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έντονος προβληματισμός για κάποιες περιοχές της Αττικής. Μάλιστα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ότι δεν αποκλείεται να επιβληθούν περιοριστικά μέτρα για όσες περιοχές αντιμετωπίζουν σοβαρότερο πρόβλημα από άλλες. Στις δηλώσεις του τόνισε ότι αν χρειαστεί η αστυνομία θα σφραγίσει ακόμα και σπίτια. Οι δυο περιοχές με τα αυξημένα κρούσματα είναι ο δήμος Ελευσίνας και ο δήμος Ασπροπύργου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να έχουμε ανακοινώσεις αναφορικά με αυτές τις περιοχές εντός της ημέρας από τον Νίκο Χαρδαλιά. Ερώτημα παραμένει ακόμα η περίπτωση της Κοζάνης καθώς για την ώρα δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για το αν πρέπει να μπει σε πιο αυστηρό lockdown όπως αυτό του Μαρτίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η απόφαση για σκληρότερο lockdown σε Ελευσίνα και Ασπρόπυργο πάρθηκε την Τετάρτη μετά την εισήγηση των λοιμωξιολόγων που χτύπησαν «καμπανάκι» μετα τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία.

Ασπρόπυργος και Δυτική Αττική στο επίκεντρο

Οι ειδικοί επιστήμονες εισηγήθηκαν ολικό lockdown για τον Ασπρόπυργο με το βλέμμα στα δυσμενή επιδημιολογικά στοιχεία του κορωνοϊού στο Δήμο και γενικότερα στη Δυτική Αττική. Αυτό σημαίνει κλείσιμο των επιχειρήσεων που είχαν μείνει ανοιχτές και αυστηροί έλεγχοι. Προβληματισμός επικρατεί και για την κατάσταση και στους όμορους Δήμους, κυρίως για τη Μάνδρα και την Ελευσίνα. Οι άνθρωποι της κυβέρνησης παρακολουθούν προσεκτικά την επιδημιολογική εικόνα της Δυτικής Αττικής.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι χ θες καταγράφηκαν στη Δυτική Αττική 36 κρούσματα με το μέσο όρο κρουσμάτων τις τελευταίες επτά ημέρες να ανέρχεται σε 29,86/ημέρα. Αξίζει να σημειωθεί , ότι σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, στην Κοζάνη καταγράφηκαν 69 κρούσματα, ενώ όπως λένε χαρακτηριστικά αυτοδιοικητικοί παράγοντες «3-4 χωριά φλέγονται». Αυτό σημαίνει ότι η περιοχή της Κοζάνης έχει πάρει το δρόμο του ολικού lockdown. Αν αυτό επιβεβαιωθεί τότε κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία και λιανεμπόριο που λειτουργούν  με τη μέθοδο του click away θα κλείσουν και θα επιβληθεί απαγόρευση για μετακίνηση από νομό σε νομό.

Νωρίτερα σήμερα ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας Χαράλαμπος Γώγος χαρακτήρισε «σοβαρό» το πρόβλημα με την αύξηση των κρουσμάτων στις λεγόμενες «κόκκινες» περιοχές τονίζοντας ότι «ένα απλό πράγμα θα ήταν να επιβληθεί το lockdown του Μαρτίου στις περιοχές που κινδυνεύουν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments