Ελλάδα

Αυτά είναι τα 3 μέτρα που κλείδωσαν για Χριστούγεννα

Αυτά είναι τα 3 μέτρα που κλείδωσαν για Χριστούγεννα
Μέτρα για Χριστούγεννα: Το σίγουρο είναι πως οι περιορισμοί λόγω του κορωνοϊού συνεχίζονται.

Έκκληση προς όλους να σεβαστούν τα μέτρα τις επόμενες ημέρες καθώς και την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ούτως ώστε να μην βρεθεί η χώρα αντιμέτωπη με ένα τρίτο κύμα της πανδημίας και να αποσυμφορηθεί σταδιακά το σύστημα υγείας, απηύθυνε σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alpha ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του Δεκεμβρίου (συγκεκριμένα τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου), ανέβασαν ρολά τα καταστήματα πώλησης χριστουγεννιάτικων ειδών, με τους πρώτους πελάτες να κάνουν την εμφάνισή τους και να περιμένουν υπομονετικά στην ουρά προκειμένου να προμηθευτούν έλατα, χριστουγεννιάτικες μπάλες, διακοσμητικούς Άγιους Βασίληδες, πολύχρωμα λαμπιόνια αλλά και μάσκες με εορταστικό τύπωμα.

Τα καταστήματα λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών ήταν τα πρώτα που λειτούργησαν και πάλι, ύστερα από περίπου πέντε εβδομάδες καραντίνας και επιβολής περιοριστικών μέτρων. Οι βιτρίνες είναι στολισμένες και φωτεινές, σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου 2021.

Από την άλλη, μια εβδομάδα μετά περίπου, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, ξεκίνησε η υπηρεσία με το click away. «Δεν υπάρχει άλλος καλύτερος εναλλακτικός τρόπος αυτή τη στιγμή για να δουλέψει το λιανεμπόριο και να ισοφαρίσει κάπως τις ζημιές που έχει υποστεί. Σας διαβεβαιώνω ότι στο μέτρο του εφικτού και της εποχής που ζούμε η παράδοση εκτός καταστήματος είναι ένα θετικό μέτρο. Δεν λέω ιδανικό αλλά είναι ένα θετικό εναλλακτικό μέτρο».

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τις γιορτές

Αυτό σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού 2021, την ώρα που δημοσιεύματα θέλουν να ανακοινώνεται ένα νέο πακέτων μέτρων για τις γιορτές. Αρχικά, τα Χριστούγεννα θα τα περάσουμε μόνο με πρόσωπα του στενού οικογενειακού μας περιβάλλοντος μέχρι εννιά άτομα σε κάθε σπίτι. «Σε κάθε περίπτωση, δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια περισσοτέρων των εννιά ατόμων προερχομένων από δύο οικογένειες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Βέβαια, αξίζει να αναφέρουμε πως ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων υπουργείου Υγείας πρότεινε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, στις «κόκκινες» περιοχές μέτρα όπως το Πάσχα του 2020 χωρίς μετακινήσεις, ενώ άφησε να διαφανεί ότι θα επανεξεταστεί και το μέτρο για την παρουσία εννιά ατόμων στα εορταστικά τραπέζια.

Επιπλέον, θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από νομό σε νομό, από την οποία θα εξαιρούνται μόνο οι φοιτητές αφού όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και θα υπάρξει πρόβλεψη για επανένωση οικογενειών. Τέλος, εστίαση, ψυχαγωγία, χιονοδρομικά θα παραμείνουν κλειστά. Οπότε άλλη επιλογή πλην της οικογενειακής συγκέντρωσης δεν θα υπάρχει.

Το καλό νέο είναι ότι αν όλα κυλήσουν ομαλά και δεν υπάρχει μεγάλη άνοδος των κρουσμάτων έως τότε, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να επιτραπεί η κυκλοφορία και μετά τις 22:00 την ημέρα των Χριστουγέννων, αν και επισήμως διαψεύδεται από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης για ευνόητους λόγους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments