Ελλάδα

Βατόπουλος για δυτική Αττική: «Να εφαρμοστεί καθολικό lockdown για να μην εξαπλωθεί ο ιός»

Βατόπουλος για δυτική Αττική: «Να εφαρμοστεί καθολικό lockdown για να μην εξαπλωθεί ο ιός»
Βατόπουλος για δυτική Αττική: Καμπανάκι κινδύνου χτυπά για Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Μάνδρα ο καθηγητής Μικροβιολογίας.

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η εξάπλωση του κορωνοϊού στη δυτική Αττική, με τον καθηγητή Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδη Βατόπουλο, να σημειώνει ότι “είναι εξαιρετικά δύσκολο να τηρηθούν τα μέτρα” καθώς στην περιοχή υπάρχουν μεγάλες βιομηχανίες. Παράλληλα, ο κ. Βατόπουλος υπογραμμίζει ότι βρίσκεται υπό επανεξέταση το πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων και συγκεκριμένα ο αριθμός των 9 ατόμων που θα επιτραπεί στα ρεβεγιόν, εάν χειροτερέψει η κατάσταση.

«Το όριο των 9 ατόμων στα τραπέζια των εορτών μπορεί να αναιρεθεί αν τα πράγματα χειροτερεύσουν. Η κατάσταση είναι απρόβλεπτη», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Επιπλέον, ο καθηγητής μικροβιολογίας τόνισε ότι εξετάζεται η επιβολή lockdown, τύπου Μαρτίου, σε ορισμένες περιοχές της δυτικής Αττικής (Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Μάνδρα) και της Βόρειας Ελλάδας (Κοζάνη), μετά την εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων. «Στον Ασπρόπυργο και στη Δυτική Αττική βρίσκονται μεγάλες βιομηχανίες που είναι εξαιρετικά δύσκολο να τηρηθούν τα μέτρα. Σε αυτές λοιπόν τις περιοχές υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί καθολικό lockdown, όπως τον Μάρτιο, ώστε να ελαττωθεί η κινητικότητα και να μην εξαπλωθεί ο ιός. Αυτό εφαρμόζεται και στη Βρετανία σε ορισμένες περιοχές», είπε.

Κάνοντας ειδική αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στη δυτική Αττική, σημείωσε ότι η Επιτροπή συζήτησε την τρέχουσα κατάσταση χθες. «Αναγκαστικά τρέχουμε λίγο πίσω από τα γεγονότα, διότι εκ των υστέρων καταλαβαίνεις ότι ίσως έπρεπε να είχες πάρει νωρίτερα μέτρα», πρόσθεσε ο καθηγητής.

Ακόμη, συνέστησε στον κόσμο να κάνει λίγη ακόμα υπομονή, καθώς «έμειναν λίγοι μήνες για να τελειώσει αυτή η περιπέτεια. Η άκρη του τούνελ θα είναι λίγο μετά το Πάσχα που θα έχει εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού». Ως προς τα εμβόλια, σημείωσε ότι «πρέπει να δούμε πώς θα λειτουργήσουν, καθώς δεν ξέρουμε πόσο διαρκεί η ανοσία μετά τον εμβολιασμό».

Στη δυτική Αττική στρέφουν το βλέμμα τους οι λοιμωξιολόγοι, καθώς το τελευταίο διάστημα καταγράφονται αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού.

Μάλιστα σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Μάνδρα φαίνεται να υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα, με τους ιθύνοντες να εξετάζουν την επιβολή αυστηρότερων μέτρων προκειμένου να αναχαιτιστεί η διασπορά της νόσου. Δεν αποκλείεται λοιπόν, να υπάρξει ακόμη και ένα lockdown τύπου Μαρτίου (με κλείσιμο επιχειρήσεων και αυξημένα τεστ στον πληθυσμό). Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χτες, Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, 1.197 νέες μολύνσεις από τον , 85 νεκρούς και 552 διασωληνωμένους. Μάλιστα, στην ενημέρωσή του ανέλυσε την κατανομή των κρουσμάτων στην Αττική, ανά τομείς. Στην Αττική εντοπίστηκαν 281 κρούσματα, τα οποία κατανέμονται ως εξής:

  • Ο Βόρειος Τομέας Αθηνών έχει 42 κρούσματα (μ.ο. κρουσμάτων τελευταίων 7 ημερών 22,86)
  • Ο Δυτικός Τομέας Αθηνών έχει 53 κρούσματα (μ.ο. κρουσμάτων τελευταίων 7 ημερών 29,86)
  • Ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών έχει 58 κρούσματα (μ.ο. κρουσμάτων τελευταίων 7 ημερών 44)
  • Ο Νότιος Τομέας Αθηνών έχει 13 κρούσματα (μ.ο. κρουσμάτων τελευταίων 7 ημερών 12,86).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments