Διεθνή

Ινδία κορωνοϊός: 24.037 κρούσματα και 382 θάνατοι σε 24 ώρες

Ινδία κορωνοϊός: 24.037 κρούσματα και 382 θάνατοι σε 24 ώρες
Ινδία κορωνοϊός: Για τέταρτο συνεχόμενο 24ωρο, τα κρούσματα έμειναν κάτω από το όριο των 30.000.

Τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 24.037 κρούσματα του κορωνοϊού, με το σύνολο των μολύνσεων από τον εν λόγω ιό να φθάνει τα 9,96 εκατομμύρια, σύμφωνα με ό,τι ανακοινώθηκε από το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας σήμερα Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου.

Για τέταρτο συνεχόμενο 24ωρο, τα κρούσματα έμειναν κάτω από το όριο των 30.000. Η καμπύλη της εξάπλωσης συνεχίζει να βρίσκεται σε πτωτική πορεία από τον Σεπτέμβριο, όταν έφθανε στην κορύφωσή της, με κάπου 97.000 κρούσματα να καταγράφονται μέσα σε μια ημέρα.

Οι θάνατοι εξαιτίας της νόσου COVID-19 αυξήθηκαν παράλληλα κατά 382, με τον απολογισμό της πανδημίας να αυξάνεται στους 144.451 νεκρούς ως αυτό το στάδιο. Και να αναφέρουμε πως η γιγαντιαία χώρα της Ασίας, η δεύτερη πολυπληθέστερη στον κόσμο, κατατάσσεται επίσης, δεύτερη σε αριθμό μολύνσεων από τον φονικό ιό στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ.

Αξίζει να αναφέρουμε πως χθες Τετάρτη οι ημερήσιες μολύνσεις ήταν 26.355 και την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 22.065 ενώ τις προηγούμενες ημέρες κυμαίνονταν γύρω στα τριάντα χιλιάδες κρούσματα την ημέρα.

Ξεκινά έρευνα για την προέλευση του κορωνοϊού

To Πεκίνο θα καλωσορίσει τη διεθνή ομάδα ερευνητών η οποία αναμένεται να μεταβεί στην Κίνα τον Ιανουάριο για να ερευνήσει την προέλευση του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας που ηγείται της αποστολής. Η Κίνα έχει αντιταχθεί έντονα στις εκκλήσεις για μια διεθνή έρευνα για την προέλευση του κορωνοϊού, καταγγέλλοντας ότι είναι αντικινεζικές μα έχει δηλώσει ανοικτή σε μια έρευνα υπό τον ΠΟΥ.

Ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο αν οι ερευνητές του ΠΟΥ θα μπορέσουν να μεταβούν στην πόλη Ουχάν, όπου πρωτοεντοπίστηκε ο κορωνοϊός τον Δεκέμβριο του 2019, με τις συζητήσεις για το πρόγραμμά τους να συνεχίζονται. «Ο ΠΟΥ συνεχίζει να έχει επαφές με την Κίνα και να συζητά τη διεθνή αποστολή και τα μέρη που αυτή θα επισκεφθεί», δήλωσε ο Μπαμπατούντε Ολοουοκούρε, διευθυντής εκτάκτων καταστάσεων στην περιοχή του Δυτικού Ειρηνικού στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Αυτή τη στιγμή αντιλαμβανόμαστε ότι η Κίνα καλωσορίζει τη διεθνή ομάδα και την επίσκεψή της. Αυτό αναμένεται, εξ όσων γνωρίζουμε, να πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιανουαρίου», συμπλήρωσε. Οι ΗΠΑ, οι οποίες έχουν κατηγορήσει την Κίνα ότι απέκρυψε το εύρος της επιδημίας, έχουν ζητήσει μια «διαφανή» έρευνα υπό τον ΠΟΥ και επέκριναν τους όρους της, με βάση τους οποίους Κινέζοι επιστήμονες θα αναλάβουν την πρώτη φάση της προκαταρκτικής έρευνας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments