Ελλάδα

Φωτιά Λαμία: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά – Τρεις οι τραυματίες

Φωτιά Λαμία: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά – Τρεις οι τραυματίες
Φωτιά Λαμία: Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 8:00 το βράδυ της Πέμπτης σε αποθηκευτικό χώρο υγραερίου.

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το βράδυ της Πέμπτης 17 Δεκεμβρίου λίγο πριν τις 8:00 όταν ξέσπασε φωτιά σε αποθηκευτικό χώρο υγραερίου στην Λαμία. Η πυρκαγιά προκάλεσε αναστάτωση στην περιοχή καθώς ακολούθησαν εκρήξεις, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τρεις τραυματίες. Όπως αναφέρει η πυροσβεστική, δύο άνδρες της που επιχειρούσαν στο σημείο έχουν τραυματιστεί ελαφρά, ενώ ένας ιδιώτης έχει τραυματιστεί σοβαρά και έχει μεταφερθεί στο ΓΝ Λαμίας.

Αυτή τη στιγμή η φωτιά βρίσκεται υπό έλεγχο, με την Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα να έχουν αναλάβει προανακριτική εξέταση για το περιστατικό.

Όπως περιγράφει το τοπικό Μέσο lamianow.gr, οι περίοικοι στη Νότια πλευρά της πόλης και πιο συγκεκριμένα στα Καλύβια, άκουσαν απανωτές εκρήξεις. Σχεδόν άμεσα αντιλήφθηκαν ότι όλα ξεκινούσαν από μια αποθήκη επί της οδού Σταύρου Μελά όπου υπήρχαν φιάλες υγραερίου. Και ενώ αρχικά όλα φαινόταν να είναι υπό έλεγχο μιας και η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με όλες σχεδόν τις δυνάμεις της ήταν άμεση, μία αναζωπύρωση και μια νέα έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο πυροσβέστες αλλά και ένας πολίτης που βρίσκονταν κοντά στο σημείο την ώρα της κατάσβεσης (σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της αποθήκης).

Μάλιστα, λόγω των εκρήξεων οι κάτοικοι στα γύρω στενά χρειάστηκε να απομακρυνθούν, με την αποθήκη να έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Η φωτιά ξέσπασε σε δεξαμενή που βρισκόταν εξωτερικά της αποθήκης και λόγω του εύφλεκτου υλικού ακολούθησε έκρηξη. Η πυροσβεστική έθεσε υπό έλεγχο την φωτιά, ωστόσο παραμένουν δυνάμεις στο σημείο καθώς υπάρχει ο κίνδυνος ανάφλεξης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments