Ελλάδα

Περιφέρεια Αττικής e-shop: Δωρέαν ηλεκτρονικά καταστήματα για λιανέμπορους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Περιφέρεια Αττικής e-shop: Δωρέαν ηλεκτρονικά καταστήματα για λιανέμπορους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Περιφέρεια Αττικής e-shop: Ποια είναι η πλατφόρμα που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει τα καταστήματα λιανικής και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε στη δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «agora.delivery» στην οποία θα έχουν δωρεάν πρόσβαση όλα τα καταστήματα λιανικής και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Περιφέρειας, για την υποστήριξη του δικού τους ηλεκτρονικού καταστήματός.

Με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία η Περιφέρεια Αττικής σκοπεύει να στηρίξει τις τοπικές επιχειρήσεις που δεν έχουν ψηφιακή διέξοδο επικοινωνίας με τους πελάτες τους, καθώς καλύπτεται η μεγάλη ανάγκη αυτό το διάστημα για e-shops που έχουν σήμερα όλα τα καταστήματα, για παραγγελίες delivery ή click away.

Τι θα περιλαμβάνει το «agora delivery»

Πέρα από την εστίαση, το «agora delivery» θα περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες της λιανικής -εποχιακά είδη, φαρμακεία, καθαριστήρια, βιβλιοπωλεία, είδη ένδυσης και υπόδησης, είδη σπιτιού, ανθοπωλεία, καταστήματα παιχνιδιών, οπωροπωλεία, ιχθυοπωλεία, μίνι μάρκετ, συνεργεία και βουλκανιζατέρ, υπηρεσίες και όσες επιχειρήσεις θα μπορούσαν να επωφεληθούν από μια ηλεκτρονική πλατφόρμα παραγγελιοδοσίας.

Επίσης, η προσθήκη τοπικών καταστημάτων φρέσκων και νωπών προϊόντων (ψάρια, κρέατα, μαναβική), αλλά και η ενσωμάτωση μικρών καταστημάτων λιανικής συμβάλλει στην αμεσότερη εξυπηρέτηση και προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών.

Οι πελάτες θα μπορούν να δίνουν την παραγγελία τους μέσα από μια πρωτοποριακή εφαρμογή για κινητά -που θα είναι διαθέσιμη από την Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου σε IOS και android– να επιλέγουν τη διεύθυνση τους, να βλέπουν και να κάνουν την παραγγελία τους από της κοντινότερες επιχειρήσεις, πληρώνοντας είτε με μετρητά είτε και με κάρτα απευθείας από την εφαρμογή.

Τι δήλωσε ο υπουργός Επενδύσεων για το click away

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το μέτρο της «παραδόσεως εκτός» θα αποδειχθεί λειτουργικό για την αγορά.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός αναφέρει ότι «θα έχει ενδιαφέρον να δούμε σε ένα μήνα την αποδοχή της παραδόσεως εκτός. Σε 4 μέρες και ενώ το σοκ από το κλείσιμο της λιανικής στις γιορτές ήταν φρέσκο, το μέτρο είχε 34% θετικών απόψεων έναντι 63% αρνητικών. Είμαι βέβαιος ότι στην επόμενη μέτρηση θα είναι ψηλότερα. Πάει καλά».  svg%3E

«Οι λίγοι κακοί που παραβιάζουν τους κανόνες θα τιμωρηθούν παραδειγματικά», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε παρέμβασή του σε εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό Μega. Στην εκπομπή προβαλλόταν ρεπορτάζ που αφορούσε στις παραβάσεις των κανόνων του click away, όπου οι πολίτες διαλέγουν από το πεζοδρόμιο τα προϊόντα, και παραλαμβάνουν επιτόπου.

«Ήδη, με ενημέρωσαν συνεργάτες μου ότι κάποια καταστήματα παραβιάζουν τους κανόνες της παράδοσης εκτός. Τα καταστήματα που φαίνονται στην κάμερα στο Χαλάνδρι θα κλείσουν, θα επιβληθεί το ανώτατο πρόστιμο και δεν θα ανεχτούμε καμία παραβίαση στους κανόνες. Το ίδιο έχει γίνει με τα καταστήματα που δείξατε στην Ερμού», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments