Διεθνή

Μακρόν κορωνοϊός: Με πυρετό και βήχα ο πρόεδρος της Γαλλίας – Σε καραντίνα στις Βερσαλίες

Μακρόν κορωνοϊός: Με πυρετό και βήχα ο πρόεδρος της Γαλλίας – Σε καραντίνα στις Βερσαλίες
Μακρόν κορωνοϊός: Το Ελιζέ ανακοίνωσε χτες ότι έχει διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό.

Στη λίστα με τους νοσούντες του κορωνοϊού προστέθηκε χτες ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος παρουσιάζει συμπτώματα της νόσου. Μάλιστα, σύμφωνα με το BFMT V ταλαιπωρείται από πυρετό, σοβαρό βήχα και κόπωση. Το βράδυ της Πέμπτης 17 Δεκεμβρίου αποχώρισε από το Ελυζέ για να τεθεί σε καραντίνα στην επίσημη προεδρική κατοικία La Lanterne στις Βερσαλίες, μακριά από τη σύζυγό του, Μπριζίτ Μακρόν, οι εξετάσεις της οποίας για την Covid-19 βγήκαν καθαρές.

Ο Μακρόν θα παραμείνει στην απομόνωση για τουλάχιστον επτά ημέρες.

Σύμφωνα με το ραδιοφωνικό σταθμό Europe1 το ιατρικό επιτελείο του Μακρόν στο Ελιζέ απαρτίζουν πέντε γιατροί και αρκετές νοσοκόμες, ενώ η ομάδα αυτή έχει στη διάθεσή της εξοπλισμό έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση καταστάσεων όπως ένα εγκεφαλικό επεισόδιο ή μια καρδιακή προσβολή, αλλά και τραυματισμών από πυροβολισμό ή επίθεση κατά του προέδρου με άλλο όπλο.

Ένας γιατρός ακολουθεί κατά πόδας τον Μακρόν σ’ όλες τις μετακινήσεις του 24 ώρες το 24ωρο. Σε περίπτωση επιδείνωσης της υγείας του προέδρου, το σχέδιο προβλέπει μεταφορά του στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Περσί οδικώς ή με ελικόπτερο, που προσγειώνεται στον κήπο του προεδρικού μεγάρου – ή εν προκειμένω στον κήπο της La Lanterne στις Βερσαλίες.

Πιθανότατα κόλλησε κορωνοϊό στη Σύνοδο Κορυφής:

“Είναι πολύ πιθανόν ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν να κόλλησε τον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, την περασμένη εβδομάδα”, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία αφού νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι “Ο πρόεδρος βρέθηκε θετικός στην Covid-19”.

Παράλληλα ενημέρωνε ότι ο Μακρόν υποβλήθηκε σε διαγνωστικό τεστ RTPCR αφού εμφάνισε κάποια πρώτα συμπτώματα της νόσου. «Σύμφωνα με τους ισχύοντες υγειονομικούς κανονισμούς που ισχύουν για όλους, ο πρόεδρος θα μπει σε καραντίνα για 7 ημέρες. Θα συνεχίσει να εργάζεται και να εκτελεί τις δραστηριότητές του από απόσταση» κατέληγε η ανακοίνωση.

Η είδηση αυτή πυροδότησε έναν μαραθώνιο ιχνηλάτησης σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αφού τις τελευταίες ημέρες ο Γάλλος ηγέτης είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με πρωθυπουργούς άλλων χωρών και άλλους πολιτικούς αξιωματούχους. Σε τεστ υποβλήθηκε ο Μίχολ Μάρτιν, ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, το οποίος βγήκε αρνητικό.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, είναι επίσης αρνητικός, αλλά θα παραμείνει σε καραντίνα μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου για προληπτικούς λόγους. Ο Σάντσεθ συναντήθηκε με τον Μακρόν στο Ελιζέ τη Δευτέρα και στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα οι δύο ηγέτες φορούσαν μάσκες και δεν αντάλλαξαν χειραψία. Από τη Λισαβόνα έγινε γνωστό ότι και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, βρέθηκε αρνητικός στον SARS-CoV-2.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments