Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 19/12: 901 κρούσματα – 58 νεκροί και 534 διασωληνωμένοι

Κρούσματα σήμερα 19/12: 901 κρούσματα – 58 νεκροί και 534 διασωληνωμένοι
Κρούσματα σήμερα 19/12: Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, οι μολύνσεις έφτασαν τις 901.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 901 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 130485, εκ των οποίων το 52.5% είναι άνδρες, όπως φαίνεται και στο Infographic που ακολουθεί:

Aκολουθεί η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 901 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 130485, εκ των οποίων το 52.5% άνδρες. Τα 5196 (4.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 38050 (29.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

534 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 165 (30.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 797 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 58 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4102 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1654 (40.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Αυστηρή τήρηση των μέτρων την περίοδο των εορτών

Απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων κατά την περίοδο των εορτών, αλλά και «παράθυρο» για την επιβολή αυστηρότερων, τοπικού χαρακτήρα lockdown «εφόσον κάτι τέτοιο χρειαστεί», ήταν τα κεντρικά μηνύματα, που εξέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στη συνέντευξη, που παρεχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Αυτό που έχει απόλυτη προτεραιότητα είναι όλοι μας να μην εφησυχάσουμε. Να τηρούμε τα μέτρα για αυτό το χρονικό διάστημα και σιγά σιγά θα παίρνουμε τη σειρά μας για τον εμβολιασμό» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που επανέλαβε ότι έχει σημασία έχει όλοι μας να τηρούμε τα μέτρα και η Κυβέρνηση να ξεδιπλώνει, σε συνεργασία με τους ειδικούς, τη στρατηγική της προκειμένου να γεφυρώσουμε ένα χρονικό διάστημα αρκετών μηνών μέσα στο 2021, όπου θα συνυπάρχει ο εμβολιασμός με τα μέτρα προστασίας».

Ειδικότερα, για την περίοδο της Χριστουγεννιάτικης ανάπαυλας, ο κ. Πέτσας δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «το βασικό ζητούμενο και τις γιορτές, αλλά και το επόμενο χρονικό διάστημα είναι να έχουμε ένα στενό κοινωνικό κύκλο. Να μην ανοίγουμε τις επαφές μας υπέρμετρα. Ξέρουμε ότι έχουμε φίλους, συγγενείς, αλλά ας προσπαθήσουμε και αυτές τις ημέρες να είμαστε με τα ίδια πρόσωπα. Έχει μεγάλη σημασία, λοιπόν, όχι τόσο ο αριθμός αυτός καθαυτός, γιατί οι τέσσερις είναι ήδη μια οικογένεια, οι άλλοι μπορούν να είναι άλλα τέσσερα άτομα, αλλά να είναι η ίδια οικογένεια, που θα περάσουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Πέτσας συνέστησε να «μην αλλάξουμε ανθρώπους, οι οποίοι θα επισκεφτούν το σπίτι μας ή θα πάμε εμείς σε άλλου το σπίτι. Έχει μεγάλη σημασία ο στενός κύκλος. Η συζήτηση για τα πρόσωπα, λοιπόν, συνδέεται ακριβώς με το γεγονός ότι περιορίζουμε τις επαφές μας. Όσο πιο στενός ο κύκλος μας τόσο μικρότερη η διασπορά του ιού. Θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε τους αγαπημένους μας όταν ξεπεράσουμε αυτό τον εφιάλτη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments