Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης click away: Έχουμε πετύχει να έχουμε έναν κάποιο τζίρο, αλλά είναι καλύτερος του μηδενός

Άδωνις Γεωργιάδης click away: Έχουμε πετύχει να έχουμε έναν κάποιο τζίρο, αλλά είναι καλύτερος του μηδενός
Άδωνις Γεωργιάδης click away: Ο υπουργός Ανάπτυξης και επενδύσεων υποστήριξε ότι με τη νέα μέθοδο αγορών τα μαγαζιά έχουν ένα

«Το αίτημα πολλών επιχειρηματιών να ανοίξει το λιανεμπόριο και να λειτουργήσει με ραντεβού απορρίφθηκε από την επιτροπή των λοιμωξιουλόγων ακριβώς γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να γεμίσουν οι δρόμοι και να σημειωθούν φαινόμενα συνωστισμού». Αυτό σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης για τη λειτουργία της αγοράς και για το click away σε συνέντευξη του σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό mega. Όπως είπε «στο εμπόριο αν ξεκινάς με γκρίνια και αρνητισμό θα πουλήσεις λιγότερο».

Ο ίδιος, ανέφερε ότι δοκίμασε το σύστημα του click away προκειμένου να ελέγξει τη λειτουργία του κι έμεινε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Υποστήριξε ότι τα παράπονα που γίνονται από τους επιχειρηματίες δεν είναι γιατί δε δουλεύει το σύστημα, αλλά γιατί δεν ανοίγουν τα καταστήματά τους. Ωστόσο έχει παρθεί η απόφαση να μη ρισκάρουμε την πανδημία, τόνισε και πρόσθεσε πως το σύστημα λειτουργεί αν και στην αρχή ο κόσμος ήταν μουδιασμένος.

«Έχουμε πετύχει να έχουμε έναν κάποιο τζίρο, αλλά είναι καλύτερος του μηδενός», είπε χαρακτηριστικά. «Χρειάζεται χαμόγελο και καλή διάθεση», συμπλήρωσε. Για την επιστρεπτέα προκαταβολή και τα χρέη που δημιουργούνται εν καιρώ πανδημίας και καραντίνας, υποστήριξε πως όλα αυτά θα συζητηθούν με τον τελικό λογαριασμό και όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα. «Δε θα τους αφήσουμε να καταστραφούν», κατέληξε.

“Θα δούμε σε βάθος μήνα”

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το μέτρο της «παραδόσεως εκτός» θα αποδειχθεί λειτουργικό για την αγορά. Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός αναφέρει ότι «θα έχει ενδιαφέρον να δούμε σε ένα μήνα την αποδοχή της παραδόσεως εκτός. Σε 4 μέρες και ενώ το σοκ από το κλείσιμο της λιανικής στις γιορτές ήταν φρέσκο, το μέτρο είχε 34% θετικών απόψεων έναντι 63% αρνητικών. Είμαι βέβαιος ότι στην επόμενη μέτρηση θα είναι ψηλότερα. Πάει καλά».

Θυμίζουμε ότι ο υπουργός έχει τονίσει ότι οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί για τα καταστήματα. «Οι λίγοι κακοί που παραβιάζουν τους κανόνες θα τιμωρηθούν παραδειγματικά», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε παρέμβασή του σε εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό Μega.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments