Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ακυρώνεται η περιοδεία του πρωθυπουργού στη Κεντρική Μακεδονία

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ακυρώνεται η περιοδεία του πρωθυπουργού στη Κεντρική Μακεδονία
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η προγραμματισμένη περιοδεία του πρωθυπουργού στη Κεντρική Μακεδονία δεν θα πραγματοποιηθεί εξαιτίας της ομίχλης που δεν επιτρέπει την προσγείωση αεροσκαφών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» .

Εντός της ημέρας ο πρωθυπουργός θα ταξίδευε στη Κεντρική Μακεδονία που εξακολουθεί να δοκιμάζεται από την πανδημία. Ο προγραμματισμός έλεγε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεπτόταν νοσοκομεία και δομές θέλοντας να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για την κατάσταση στην περιοχή. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει εξαιτίας του καιρού.

Η προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη σε Θεσσαλονίκη, Γιαννιτσά, Έδεσσα και Βέροια δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στην Θεσσαλονίκη.

Στις 28 Δεκεμβρίου θα εμβολιαστούν Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη στον Ευαγγελισμό

Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη θα κάνουν από τους πρώτους το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, στον Ευαγγελισμό στις 28 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, ο πρωθυπουργός με αυτόν τον τρόπο θέλει να δώσει το παράδειγμα προς τους πολίτες να πάνε να εμβολιαστούν, ενώ ο ίδιος και η σύζυγός του θα το πράξουν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, πριν από τον πρωθυπουργό θα κάνει το εμβόλιο ο Δημήτρης Πιστόλας, διευθυντής της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Ευαγγελισμού. Να υπεθυμίσουμε ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού φτάνει στην Ελλάδα στις 26 Δεκεμβρίου, δηλαδή τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων και το αμέσως επόμενο 24ωρο οι πρώτοι άνθρωποι που θα εμβολιαστούν είναι μία νοσηλεύτρια από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και ένας ηλικιωμένος άνδρας από την Αθήνα.

Σε ευρεία σύσκεψη για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διαχείρισης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας συμμετείχε το πρωί της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος γνωστοποίησε και το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών στη χώρα. Όπως ανέφερε, «πρόκειται για ένα περίπλοκο, αλλά και εξαιρετικά σημαντικό εγχείρημα της διαδικασίας του εμβολιασμού έτσι ώστε να θωρακιστούν το συντομότερο δυνατόν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας, έτσι ώστε το εμβόλιο να γίνει πραγματικά η αρχή του τέλους της πανδημίας. Όπως γνωρίζετε καλά, απέναντι στις μεγάλες δυσκολίες αντιτάσσουμε ένα επεξεργασμένο πρόγραμμα».

Παράλληλα σημείωσε: «Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση την οποία έχουμε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, αναμένεται η έγκριση του πρώτου εμβολίου, θα είναι αυτό της Pfizer στις 22 Δεκεμβρίου. Διανομές στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν αμέσως μετά. Εκτιμούμε ότι οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου θα είναι στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου και από την επόμενη, από τις 27 Δεκεμβρίου, θα μπορούμε να έχουμε τους πρώτους εμβολιασμούς σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς στην Αθήνα και αμέσως μετά και στη Θεσσαλονίκη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments