Αθλητισμός

Ολυμπιακός ΑΕΛ: 5-1

Ολυμπιακός ΑΕΛ: 5-1
Ολυμπιακός ΑΕΛ: Οι «ερυθρόλευκοι» αποχαιρέτησαν το 2020 με μια επιβλητική νίκη.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 5-1 επί της ΑΕΛ στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Super League, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, καθώς η ελλιπής αντίπαλη ομάδα δεν μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τους «ερυθρόλευκους» στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», αποχαιρετώντας το 2020 με μια επιβλητική νίκη απέναντι στους «βυσσινί», τους οποίους συνέτριψαν.

Ύστερα από ένα αρχικά «αναγνωριστικό» παιχνίδι ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ανεβάσει ταχύτητα, κι αφού ένα σουτ του Εμβιλά (8ο λεπτό) κατέληξε άουτ, το ίδιο συνέβη στις προσπάθειες των Καμαρά (17ο λεπτό), Μπρούμα (18ο λεπτό) και Φορτούνη (20ο λεπτό).  Πέντε λεπτά αργότερα όμως, ο Σουντανί αποδείχθηκε πιο εύστοχος: Ο Ραφίνια σέντραρε από δεξιά, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά από τον Μπέρτο και η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Σουντανί, που με το κεφάλι την προώθησε στην άδεια εστία για το 1-0.

Αφού ο Μπάγιτς έκανε ωραία απόκρουση με το ένα χέρι στο 31ο λεπτό, σε κεφαλιά του Μπρούμα, η ΑΕΛ ανέβασε λίγο τις γραμμές της, άσκησε πίεση για μερικά λεπτά, και αφού στο 32ο λεπτό ο Σα έκανε μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Ηλιάδη, από το κόρνερ που παραχώρησε ο Πορτογάλος προήλθε η ισοφάριση.

Στην εκτέλεσή του ο Ολυμπιακός έδειξε για άλλη μια φορά την αδυναμία του στις «στημένες φάσεις», παρά τα ύψη του, καθώς στην εκτέλεση κόρνερ του Πλατέλλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο Μιχαήλ έκανε κεφαλιά – πάσα στον Πινακά, ο οποίος με δεύτερη κεφαλιά ισοφάρισε, στο 33ο λεπτό, σημειώνοντας το πέμπτο φετινό τέρμα του στη Σούπερ Λίγκα.

Με το δεύτερο ημίχρονο να κυλά σε ράθυμο τέμπο, έπρεπε να φτάσει ο αγώνας στο 65ο λεπτό για μια καλή ευκαιρία, που ήταν ταυτόχρονα και το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού. Το πέτυχε ο Μασούρας που είχε μπει αλλαγή λίγα λεπτά νωρίτερα, όταν σε ωραία εναλλαγή της μπάλας Φορτούνη – Μπρούμα ο Πορτογάλος εξτρέμ έδωσε την ασίστ στον Μασούρα, που πέτυχε εύκολα το 3-1.

Οι συνθέσεις των ομάδων είχαν ως εξής:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια (58ο λεπτό Ανδρούτσος), Σεμέδο (76ο λεπτό Α. Παπαδόπουλος), Μπα, Χολέμπας, Καμαρά (80ο λεπτό Κάιπερς), Εμβιλά, Φορτούνης (76ο λεπτό Τιάγκο Σίλβα), Μπρούμα, Σουντανί (58ο λεπτό Μασούρας), Ελ Αραμπί.

ΑΕΛ (Γιάννης Τάτσης): Μπάγιτς, Μπέρτος (76ο λεπτό Γρηγορόπουλος), Μαϊδανός, Ηλιάδης, Γκοτζαμανίδης, Μιχαήλ, Χαλάτσης, Γλυνός, Πλατέλλας (81ο λεπτό Κουτσιανικούλης), Πινακάς, Γιουνές (66ο λεπτό Νούνιτς).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής της Super League:

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου (ολοκληρώθηκε)

  • 17:15 Γήπεδο Παναιτωλικού, Παναιτωλικός – Απόλλων Σμύρνης (NS1)
  • 19:30 «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», ΟΦΗ – Άρης (NS2)

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου

  • 15:00 Στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», Ολυμπιακός – Λάρισα (NS1)
  • 17:15 Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, Ατρόμητος – Λαμία (NS2) – (αναβλήθηκε)
  • 19:30 Γήπεδο Τούμπας, ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός (NS1)

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου

  • 17:15 Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες», ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης (NS2)
  • 19:30 «Γεώργιος Καμάρας», ΑΕΚ – ΝΠΣ Βόλος (NS1)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments