Αθλητισμός

ΠΑΟΚ Παναθηναϊκός: 2-1

ΠΑΟΚ Παναθηναϊκός: 2-1
ΠΑΟΚ Παναθηναϊκός: Κάρολ Σφιντέρσκι και Σβέριρ Ίνγκασον οι παίκτες που σκόραραν για τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1 επί του Παναθηναϊκού το βράδυ της Κυριακής 20 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Super League. Σημαντικής αξίας νίκη πέτυχε ο «Δικέφαλος του Βορρά» στην Τούμπα και ξαναγύρισε στα θετικά αποτελέσματα, έστω και χωρίς κάποια ιδιαιτέρως αξιόπιστη απόδοση.

Οι «πράσινοι» από την πλευρά τους διεκδίκησαν το θετικό αποτέλεσμα και έβαλαν δύσκολα στην αντίπαλη ομάδα, αλλά η αγωνιστικότητα του «τριφυλλιού» σκόνταψε στην αποφασιστικότητα των γηπεδούχων που ήθελαν περισσότερο τους βαθμούς της νίκης. Με σαφή και ασφυκτική πίεση του Παναθηναϊκού ξεκίνησε το παιχνίδι, όπου οι «πράσινοι» μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με επιθετικές αξιώσεις.

Όμως ο ΠΑΟΚ σύντομα ισορρόπησε τον αγώνα και στο 11ο λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Κάρολ Σφιντέρσκι, με κοντινή κεφαλιά μετά από σέντρα του Γιαννούλη, γκολ που ελέγχθηκε από το VAR πριν κατακυρωθεί.  Πολύ σύντομα ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε. Ήταν το 16ο λεπτό , όταν ο Αϊτόρ που έγινε παραλήπτης της μπάλας από την κεφαλιά του Μακέντα, με πλασέ παραβίασε την εστία του Πασχαλάκη που δεν κατάφερε να αποκρούσει.

Στο 18ο λεπτό ο Ξενόπουλος επενέβη σωτήρια σε σουτ του Σφιντέρσκι, ο οποίος παρά το ασφυκτικό μαρκάρισμα του Πούγγουρα έστειλε το σουτ στην αθηναϊκή εστία. Στο 65ο λεπτό όμως, ο ΠΑΟΚ πήρε πάλι προβάδισμα στο σκορ, με κεφαλιά του Ίνγκασον μετά από κόρνερ του Μουργκ και μια πρώτη κεφαλιά-ασίστ του Σφιντέρσκι. Έτσι, το τελικό αποτέλεσμα έδωσε τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς στον ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις των ομάδων είχαν ως εξής:

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (83ο λεπτό Κρέσπο), Γιαννούλης, Μιχαηλίδης, Ινγκασον, Ελ Καντουρί, Μουργκ (72ο λεπτό Σβαμπ), Αουγκούστο (88ο λεπτό Εσίτι), Αντρ. Ζίφκοβιτς, Σφιντέρσκι (83ο λεπτό Τσόλακ), Τζόλης (89ο λεπτό Περέϊρα).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Ξενόπουλος, Χουανκάρ, Πούγγουρας (82ο λεπτό Αλεξανδρόπουλος), Σένκεφελντ, Σάντσες (89ο λεπτό Μπουζούκης), Βέλεθ, Μαουρίσιο, Μακέντα (71ο λεπτό Ιωαννίδης), Βιγιαφάνιες (71ο λεπτό Καρλίτος), Αϊτόρ (82ο λεπτό Εμμανουηλίδης), Χατζηγιοβάνης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής της Super League:

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου (ολοκληρώθηκε)

  • 17:15 Γήπεδο Παναιτωλικού, Παναιτωλικός – Απόλλων Σμύρνης (NS1)
  • 19:30 «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», ΟΦΗ – Άρης (NS2)

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου (ολοκληρώθηκε)

  • 15:00 Στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»,  – Λάρισα (NS1)
  • 17:15 Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, Ατρόμητος – Λαμία (NS2) – (αναβλήθηκε)
  • 19:30 Γήπεδο Τούμπας, ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός (NS1)

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου

  • 17:15 Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες», ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης (NS2)
  • 19:30 «Γεώργιος Καμάρας», ΑΕΚ – ΝΠΣ Βόλος (NS1)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments