Ελλάδα

Ψυγεία για εμβόλια: Έφτασαν στην Αττική – Φυλάσσονται σε μυστική τοποθεσία [pics+vid]

Ψυγεία για εμβόλια: Έφτασαν στην Αττική – Φυλάσσονται σε μυστική τοποθεσία [pics+vid]
Ψυγεία για εμβόλια: Οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς στην ελληνική πρωτεύουσα και αμέσως μετά και στη Θεσσαλονίκη.

Στη χώρα μας βρίσκονται τα ψυγεία στα οποία θα αποθηκευτούν τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού των εταιρειών Pfizer – BioNTech, που αναμένεται να έρθει στις 26 Δεκεμβρίου στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά 27 Δεκεμβρίου, θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι μια νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος συμπολίτης μας.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς στην ελληνική πρωτεύουσα και αμέσως μετά και στη Θεσσαλονίκη. Τα ψυγεία τα οποία φυλάσσονται σε μυστική τοποθεσία χωρούν 80.000 δόσεις εμβολίου σε θερμοκρασία -70°C.

Και στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν ψυγεία

Δύο από τα τρία ψυγεία που αναμένεται να  φιλοξενήσουν χιλιάδες εμβόλια για τον κορωνοϊό έφτασαν στον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης, πριν από δύο ημέρες. Οι υπεύθυνοι περιμένουν άμεσα οδηγίες για τον χειρισμό τους, ενώ τα ψυγεία μπορούν να πιάσουν τους -80°C.

«Κλειδί» για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, είναι ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού. Για αυτό το υπουργείο Υγείας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση, ώστε να γίνει κατανοητό σε όλους ότι τα εμβόλια από τη στιγμή που θα εγκριθούν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.

«Οι πέντε εβδομάδες lockdown με τα συγκεκριμένα περιοριστικά μέτρα έχουν αποδώσει, αλλά όχι το αναμενόμενο. Οι ρυθμοί της μείωσης των κρουσμάτων είναι πολύ πιο αργοί και το Εθνικό Σύστημα Υγείας συνεχίζει να βρίσκεται υπό πίεση, οι ΜΕΘ είναι σχεδόν γεμάτες», ανέφερε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, σε πρόσφατη εμφάνισή του.

«Πιστεύω ότι αν συνεχίσουμε με υπευθυνότητα και με αγάπη για το συνάνθρωπό μας, να φροντίζουμε την υγιεινή μας, τους κανόνες δημόσιας υγείας, να φοράμε μάσκα και να σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας που κινδυνεύουν, τότε ναι, πράγματι υπάρχει ελπίδα μόνιμης βελτίωσης, αισιοδοξία και υπάρχουν και τα εμβόλια μπροστά και μια νέα προοπτική που ανοίγεται για τη χώρα», τόνισε και επανέλαβε ότι πλησιάζουμε στην αρχή του τέλους, καθώς έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση.

Έγκαιρη ενημέρωση κάθε Δευτέρα για τον μαζικό εμβολιασμό

Κάθε Δευτέρα, στις 18:00, στο υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιείται τακτική ενημέρωση για την πορεία και τον προγραμματισμό της διαδικασίας εμβολιασμού, κατά του κορωνοϊού, που ξεκινάει στις 27 Δεκεμβρίου σε πέντε νοσοκομεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και για τα οφέλη του, από την ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ και πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments