Διεθνή

Ολλανδία κορωνοϊός: Κλείνει τα σύνορά της με την Βρετανία λόγω μετάλλαξης του ιού

Ολλανδία κορωνοϊός: Κλείνει τα σύνορά της με την Βρετανία λόγω μετάλλαξης του ιού
Ολλανδία κορωνοϊός: Το ολλανδικό υπουργείο Υγείας «συνιστά να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο οποιαδήποτε εισαγωγή αυτής της μετάλλαξης του ιού από το Ηνωμένο Βασίλειο περιορίζοντας και / ή ελέγχοντας την κίνηση επιβατών από το Ηνωμένο Βασίλειο».

Η είδηση από τα χείλη του Βρετανού πρωθυπουργού ότι εντοπίστηκε νέο στέλεχος του ιού, προκάλεσε αναταραχή όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας με έναν νέο και, κατά πολύ αυστηρότερο lockdown, αλλά και στις γειτονικές χώρες. Πρώτη η Ολλανδία ανακοίνωσε ήδη ότι κλείνει τα σύνορά της με την Βρετανία προκειμένου να αποτρέψει την διασπορά της νέας μετάλλαξης του ιού.

Μετά τον εντοπισμό ενός κρούσματος μόλυνσης από μια μετάλλαξη του νέου κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, η κυβέρνηση στην Ολλανδία ανέστειλε όλες τις επιβατικές πτήσεις από την Βρετανία μέχρι την 1η Ιανουαρίου.

Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον στη Βρετανία αναγκάστηκε να επιβάλει νέο αυστηρό lockdown στην περιφέρεια του Λονδίνου και την νοτιοανατολική Αγγλία μπροστά στην εκτόξευση των κρουσμάτων της Covid-19, η οποία αποδόθηκε σε «νέο στέλεχος» του νέου κορονοϊού, το οποίο «δεν αυξάνει την επικινδυνότητα», αλλά «την μεταδοτικότητα» της επιδημίας.

Πολύ πιο μεταδοτικό το νέο στέλεχος

«Φαίνεται ότι αυτή η εξάπλωση (της επιδημίας) τροφοδοτείται πλέον από μία νέα παραλλαγή του ιού», που μεταδίδεται «πολύ ευκολότερα», «μέχρι και κατά 70%», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σπεύδοντας ωστόσο να διευκρινίσει ότι τίποτε δεν δείχνει ότι «αυτή η παραλλαγή είναι περισσότερο θανατηφόρα» ή περιορίζει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ επέκρινε αυστηρά την εισαγωγή των περιοριστικών μέτρων την τελευταία στιγμή, τονίζοντας ότι αυστηρότερα μέτρα θα έπρεπε να έχουν εφαρμοσθεί νωρίτερα.

Οι κάτοικοι πρέπει να παραμένουν στα σπίτια τους, εκτός περιορισμένων εξαιρέσεων. Καταστήματα, γυμναστήρια, χώροι αναψυχής και κέντρα προσωπικής φροντίδας θα κλείσουν. Οι άνθρωποι πρέπει να εργάζονται από το σπίτι όταν αυτό είναι δυνατόν. Απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τις περιοχές που κατατάσσονται στο Επίπεδο 4. Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών δεν πρέπει να περνούν την νύκτα εκτός του σπιτιού τους. Επιτρέπονται οι συναντήσεις ενός μόνο ατόμου διαφορετικού νοικοκυριού σε εξωτερικούς χώρους.

Παμπ, εστιατόρια και μουσεία ήταν ήδη κλειστά από το προηγούμενο σαββατοκύριακο. Έτσι, οι κάτοικοι της βρετανικής πρωτεύουσας και της νοτιοανατολικής Αγγλίας τίθενται σε νέο επίπεδο συναγερμού, στο Επίπεδο 4.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments