Πολιτική

Ανδρέας Ξανθός κορωνοϊός: Η κυβέρνηση οδηγεί σε εξουθένωση και απόγνωση τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής

Ανδρέας Ξανθός κορωνοϊός: Η κυβέρνηση οδηγεί σε εξουθένωση και απόγνωση τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής
Ανδρέας Ξανθός κορωνοϊός: Έχει χαθεί τελείως ο έλεγχος, η κυβέρνηση είναι σε πανικό και στους πολίτες κυριαρχεί η αίσθηση της πλήρους αδυναμίας να προστατευτεί η Δημόσια Υγεία, η Οικονομία και η Κοινωνία από τις δραματικές επιπτώσεις της πανδημίας», σημειώνει ο κ. Ξανθός.

Ο τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Ανδρέας Ξάνθος, σε ανακοίνωσή του ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας, κάνοντας λόγο για θυσία των ανθρώπων του ΕΣΥ στον βωμό των απαιτήσεων των ιδιοκτητών ιδιωτικών κλινικών.

Η ανακοίνωση του Ανδρέα Ξάνθου

«Μετά από 6 βδομάδες lockdown το 2ο επιδημικό κύμα δεν έχει υποχωρήσει ουσιαστικά και η αφόρητη πίεση στο ΕΣΥ συνεχίζεται. Έχει χαθεί τελείως ο έλεγχος, η κυβέρνηση είναι σε πανικό και στους πολίτες κυριαρχεί η αίσθηση της πλήρους αδυναμίας να προστατευτεί η Δημόσια Υγεία, η Οικονομία και η Κοινωνία από τις δραματικές επιπτώσεις της πανδημίας», υπογραμμίζει ο κος. Ξανθός.

Παράλληλα, έκανε λόγο για την καταστροφική μετακίνηση ιατρικού προσωπικού σε νοσοκομεία της επαρχίας, υποστηρίζοντας πως «Η νέα έξαρση κρουσμάτων σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Δυτικής Μακεδονίας, έχει οδηγήσει το Υπουργείο Υγείας στο «απονενοημένο διάβημα» της αναγκαστικής μετακίνησης δεκάδων μάχιμων γιατρών από νοσοκομεία της Αθήνας, της Ηπείρου και της Κρήτης στα νοσοκομεία των «κόκκινων» περιοχών», και κατόπιν προσθέτει:

Η κυβέρνηση αντί για την επίταξη των ιδιωτών επιλέγει την αποδιοργάνωση του ΕΣΥ

«Αντί δηλαδή η κυβέρνηση να επιτάξει επειγόντως όλα τα αξιόπιστα ιδιωτικά θεραπευτήρια της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας-Θεσσαλίας, να τα εντάξει στο σύστημα εφημερίας των νοσοκομείων του ΕΣΥ, να τα εμπλέξει στην οργανωμένη περίθαλψη ασθενών με covid και να αποσυμφορήσει με αυτό τον τρόπο τα νοσοκομεία που εδώ και καιρό έχουν καταρρεύσει λειτουργικά, επιλέγει να αποδιοργανώσει τα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας και να μεταχειριστεί με τον πιο απαξιωτικό τρόπο το ιατρικό δυναμικό τους».

Επιπροσθέτως, ο κος Ξανθός ζητά από το Υπουργείο Υγείας την επιστράτευση όλων των διαθέσιμων υγειονομικών δυνάμεων, τόσο εκείνων του Δημοσίου, όσο και του Ιδιωτικού τομέα και των Ενόπλων Δυνάμεων, ιδιαίτερα ύστερα από την εκκωφαντική αποτυχία της συνδρομής ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία, την αυξανόμενη προσβολή του προσωπικού αλλά και την απώλεια ιατρών και νοσηλευτών.

«Προτιμά να οδηγήσει σε εξουθένωση και απόγνωση τους «ανθρώπους της πρώτης γραμμής», παρά να αθετήσει τις συμφωνίες της με τους κλινικάρχες για να παραμείνουν covid-free οι ιδιωτικές νοσηλευτικές μονάδες. Αυτή η τραγική και πολύ κατώτερη των περιστάσεων διαχείριση , χρειάζεται επειγόντως αλλαγή γραμμής. Με σοβαρότητα, σχέδιο, διαφάνεια, ειλικρίνεια και αποτελεσματικότητα. Για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, να αντέξει το ΕΣΥ και να μείνει όρθιο το προσωπικό του», καταλήγει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments