Θέσεις Εργασίας

Υπουργείο Οικονομικών προσλήψεις: 160 θέσεις εργασίας μέσω ΑΣΕΠ

Υπουργείο Οικονομικών προσλήψεις: 160 θέσεις εργασίας μέσω ΑΣΕΠ
Υπουργείο Οικονομικών προσλήψεις: Στην πρόσληψη 160 ατόμων σε υπηρεσίες καθαριότητας προχωρούν το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ μέσω ΑΣΕΠ. Ποιες περιοχές αφορά.

Το υπουργείο Οικονομικών, ανακοινώνει την πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 60 ατόμων για την κάλυψη αναγκών καθαριότητας σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών που εδρεύουν στους Νομούς Αττικής, Θεσσαλονίκης, Πιερίας Σερρών, Ξάνθης, Κοζάνης, Ηρακλείου και Λέσβου.

Δείτε την προκήρυξη ΕΔΩ

Η ΑΑΔΕ, γνωστοποιεί την πρόσληψη 100 ατόμων μέσω ΑΣΕΠ, κατηγορίας ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας, με σύμβαση διάρκειας έως και 18 μήνες, για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας στις περιοχές: Αττική, Θεσσαλονίκη, Βοιωτία, Εύβοια, Ρέθυμνο, Καρδίτσα, Κοζάνη, Έβρος, Σέρρες, Αιτωλοακαρνανία, Μεσσηνία, Κυκλάδες, Λέσβος.

Δείτε την προκήρυξη ΕΔΩ

Λίγα λόγια για το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού

Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) είναι ελληνική ανεξάρτητη αρχή που διασφαλίζει την ορθότητα των προσλήψεων τακτικού και εποχικού προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.  Ιδρύθηκε το 1994 με το νόμο 2190/1994 επί υπουργίας Αναστάσιου Πεπονή (γνωστός και ως “νόμος Πεπονή”). Δεν εποπτεύεται από την Ελληνική Κυβέρνηση, αλλά από τη Βουλή των Ελλήνων, ενώ υπόκειται και σε δικαστικό έλεγχο. Η ανεξαρτησία του ενισχύθηκε με την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001.

Όταν οι διαγωνισμοί για θέσεις στο Δημόσιο προκηρύσσονται και οργανώνονται από το ίδιο το ΑΣΕΠ, τα εργαλεία που διαθέτει για την επιλογή του προσωπικού είναι: γραπτός διαγωνισμός, αξιολόγηση συγκεκριμένων κριτηρίων (μοριοδότηση), συμπληρωματική πρακτική διαδικασία, ειδικές εξετάσεις ή/και συνέντευξη. Διαφορετικές διαδικασίες ακολουθούνται για το ειδικό επιστημονικό προσωπικό και για τους εκπαιδευτικούς.

Οι διαγωνισμοί για επιλογή προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (κυρίως ΝΠΙΔ και ΟΤΑ) προκηρύσσονται και εκτελούνται από τους επιμέρους φορείς, με βάση τον ίδιο νόμο 2190/1994. Η όλη διαδικασία εποπτεύεται από το ΑΣΕΠ, το οποίο και αξιολογεί τυχόν ενστάσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments