Ελλάδα

Δημόπουλος για μετάλλαξη κορωνοϊού: «Δεν μπορεί να προσδώσει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα»

Δημόπουλος για μετάλλαξη κορωνοϊού: «Δεν μπορεί να προσδώσει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα»
Δημόπουλος για μετάλλαξη κορωνοϊού: «Συμβαίνουν συνεχώς μεταλλάξεις σε περιοχές που δεν έχουν ενδιαφέρον», σημείωσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ.

Στην είδηση για την μετάλλαξη του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο πρύτανης της ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος. «Ο κορωνοϊός έχει υψηλό δείκτη μεταδοτικότητας. Μία μετάλλαξη δεν μπορεί να προσδώσει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα» σχολίασε σχετικά μιλώντας στο OPEN.

Παράλληλα τόνισε πως “δεν θα πρέπει να ανησυχούμε ιδιαίτερα”.

«Συμβαίνουν συνεχώς μεταλλάξεις σε περιοχές που δεν έχουν ενδιαφέρον. Έχουμε την τεχνολογία και μπορούμε να φτιάξουμε και πιο στοχευμένα εμβόλια» είπε και συμπλήρωσε ότι «το χτίσιμο της συλλογικής ανοσίας θα κρατήσει πολλούς μήνες». Τέλος, αναφορικά με τις γιορτές και πώς αυτές θα επηρεάσουν την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, ο κ. Δημόπουλος δεν απέκλεισε μικρή χαλάρωση των μέτρων κατά του ιού σε περίπτωση που δεν υπάρξει έξαρση μετά τα Χριστούγεννα.

Σημειώνεται ότι η μετάλλαξη του κορωνοϊού, που έχει εντοπιστεί στη Βρετανία, την Ιταλία, τη Δανία και την Ολλανδία, έχει σημάνει συναγερμό. Η πρώτη φορά που έγινε αναφορά ήταν στις 14 Δεκεμβρίου στη νοτιοανατολική Αγγλία, η οποία ονομάστηκε VUI-202012/01. Επιστήμονες αναφέρουν ότι τέτοιες μεταλλάξεις δεν είναι καθόλου σπάνιες και ήδη υπάρχουν πάνω από 12.000 διαφορετικά στελέχη. Οι κυβερνήσεις προχωρούν στη λήψη έκτακτων μέτρων, μεταξύ αυτών και η ελληνική, με τη Πολιτική Προστασία να ανακοινώνει ότι από σήμερα, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, στις 06:00 το πρωί όσοι ταξιδεύουν από την Βρετανία προς την Ελλάδα θα τίθενται σε 7ημερη καραντίνα, αντί τριήμερη που προβλεπόταν ως τώρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση με υπογραφή Νίκου Χαρδαλιά:

«Σχετικά με όλες τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοινώνεται ότι από τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου και ώρα 06:00, τίθεται σε ισχύ το μέτρο της κατ’ οίκον απομόνωσης επτά ημερών, αντί τριών ημερών που ισχύει για τις αφίξεις από κάθε άλλη χώρα.

Σημειώνεται ότι το νέο αυτό μέτρο είναι συμπληρωματικό στα ήδη υφιστάμενα, συνεχίζει δηλαδή να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) test 72 ωρών, ενώ θα συνεχίσουν να υποβάλλονται υποχρεωτικά και σε rapid test κατά την άφιξή τους στη χώρα.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού θα αξιολογήσει εκτενέστερα αύριο (δηλαδή σήμερα) τα επιστημονικά δεδομένα και θα επανέλθει με τυχόν νεότερες εισηγήσεις».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments