Διεθνή

Πρόταση σοκ του Τραμπ για να αλλάξει το εκλογικό αποτέλεσμα

Πρόταση σοκ του Τραμπ για να αλλάξει το εκλογικό αποτέλεσμα
Συνεχίζει να αρνείται την ήττα του στις εκλογές ο Ρεπουμπλικανός.

Την ώρα που ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, μετρά αντίστροφα για την μετακόμισή του στο Λευκό Οίκο, ο απερχόμενος Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να αμφισβητεί το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να προτείνει τον δικό του τρόπο για να ανατραπεί η νίκη των Δημοκρατικών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των New York Times ο πρόεδρος εξετάζει σοβαρά την πρόταση του πρώην Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, Μάικλ Φλιν. Ο Φλιν υποστήριξε ότι οι αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στις πολιτείες που κέρδισε οριακά ο Τζο Μπάιντεν, προκειμένου να διεξαχθούν εκ νέου οι εκλογές. Κάτι τέτοιο εν τέλει δεν θα γίνει. Η συγκεκριμένη “ιδέα” δεν προχώρησε καθώς οι σύμβουλοι του Ρεπουμπλικανού προέδρου κατάφεραν να του αλλάξουν γνώμη πείθοντας τον πως δεν μπορεί να κάνει πράξη κάτι τόσο ακραίο.

Tο σώμα των εκλεκτόρων επικύρωσε τη νίκη του Τζο Μπάιντεν:

Πάντως, όπως αναμενόταν, το εκλεκτορικό σώμα επικύρωσε τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου τη νίκη του Τζο Μπάιντεν έναντι του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν την 3η Νοεμβρίου. Η ψήφος των 55 εκλεκτόρων της Καλιφόρνιας, πολιτείας όπου ο Μπάιντεν επικράτησε με πάνω από το 63% των ψήφων, άρκεσε στον Δημοκρατικό για να ξεπεράσει το όριο των 270, συνώνυμο με την επικύρωση της νίκης του από το σώμα. Συνολικά, ο Μπάιντεν έλαβε 306 εκλεκτορικές ψήφους, έναντι 232 του Τραμπ. Όλες οι πολιτείες έχουν κυρώσει τυπικά το αποτέλεσμα.

Ο Δημοκρατικός εκλεγμένος πρόεδρος έχει ήδη στηλιτεύσει με σφοδρότητα την άρνηση του Ρεπουμπλικάνου απερχόμενου ενοίκου του Λευκού Οίκου να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου και την υποβολή δεκάδων προσφυγών από μέρους των δικηγόρων του στη δικαιοσύνη, προκειμένου να ανατραπεί. «Αυτή είναι ακραία θέση, που δεν είχαμε ξαναδεί ποτέ μέχρι τώρα», έχει τονίσει ο πρώην αντιπρόεδρος κατά τη διάρκεια ομιλίας του τις προηγούμενες ημέρες στο Ουίλμινγκτον (Ντέλαγουερ), πολιτικό προπύργιό του, μερικές ώρες αφότου το εκλεκτορικό σώμα, όπως αναμενόταν, επικύρωσε την επικράτησή του στην αναμέτρηση του περασμένου μήνα.

“Η φλόγα της δημοκρατίας άναψε σε αυτή τη χώρα πολύ καιρό πριν. Και ξέρουμε ότι τίποτα, ούτε μια πανδημία, ούτε η κατάχρηση εξουσίας, μπορεί να σβήσει αυτή τη φλόγα. Στη μάχη για την ψυχή της Αμερικής, η δημοκρατία υπερίσχυσε», έχει διαβεβαιώσει επίσης ο Μπάιντεν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments