Διεθνή

Ρωσία κορωνοϊός: «Έκρηξη» κρουσμάτων στη χώρα – Τι γίνεται με τα εμβόλια

Ρωσία κορωνοϊός: «Έκρηξη» κρουσμάτων στη χώρα – Τι γίνεται με τα εμβόλια
Ρωσία κορωνοϊός: Πάνω από 29 χιλιάδες ήταν οι νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο.

Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού υπάρχει στη Ρωσία το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με τις αρμόδιες υγειονομικές Αρχές, τα κρούσματα της τελευταίας ημέρας ήταν 29.350, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 2.877.727 , που αναλογεί στο περίπου 2% του πληθυσμού της χώρας.

Την τελευταία εβδομάδα στη Ρωσία καταγράφονταν κατά μέσο όρο το εικοσιτετράωρο 19,1 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ο μέσος όρος ήταν 18,1 κρούσματα. Αυτή την στιγμή στη Ρωσία νοσούν από τον κορωνοϊό 531.014 άνθρωποι.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο ανάρρωσαν 19.705 ασθενείς που είχαν διαγνωσθεί με κορωνοϊό, ενώ συνολικά έχουν αναρρώσει 2.295.362 άτομα, ποσοστό 79,8% του συνολικού αριθμού των καταγεγραμμένων κρουσμάτων. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 493 θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων από την έναρξη της πανδημίας στις 51.351 ( 1,78% του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων).

Τι γίνεται με τα εμβόλια

Την επιτυχή συνεργασία με την εταιρεία AstraZeneca ελπίζει ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού. Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με αφορμή την υπογραφή μνημονίου προθέσεων στον τομέα της προστασίας από την ασθένεια Covid-19, μεταξύ του επιστημονικού Κέντρου Γκαμαλέι, του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund- RDIF) και των εταιρειών R-Pfarm και AstraZeneca.

«Σας συγχαίρω και εκφράζω την ελπίδα ότι η συνεργασία θα είναι επιτυχής», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος. Επίσης, ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναφέρθηκε στη χρήση του ρωσικού εμβολίου κατά της πολιομυελίτιδας στην Ιαπωνία, όταν πριν από πολλά χρόνια η κυβέρνηση αυτής της χώρας είχε όπως είπε, εκφράσει αμφιβολίες για την σκοπιμότητα της χρήσης του εμβολίου και την αποτελεσματικότητά του.

«Τότε οι πολίτες της Ιαπωνίας έπεισαν την ηγεσία της και το εμβόλιο χρησιμοποιήθηκε αποτελεσματικά σε πολλές χώρες του κόσμου, φέρνοντας ένα πολύ καλό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Πούτιν.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, η συνεργασία των Ρώσων επιστημόνων με την AstraZeneca θα προσφέρει την δυνατότητα να πραγματοποιηθεί μια τομή στην συνεργασία όχι μόνο στον θέμα του εμβολίου κατά του κορωνοϊού αλλά και στον τομέα μιας σειράς ζωτικής σημασίας σημαντικών φαρμάκων. Τέλος, εξήρε την επενδυτική δραστηριότητα της AstraZeneca, η οποία δραστηριοποιείται όπως είπε αρκετά χρόνια στη ρωσική αγορά, υλοποιεί επιτυχώς διάφορα επενδυτικά προγράμματα και χρηματοδοτεί κοινές έρευνες και την κατάρτιση στελεχών στη χώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments