Πολιτική

Στις 27 Δεκεμβρίου θα εμβολιαστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στις 27 Δεκεμβρίου θα εμβολιαστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μήνυμα στους πολίτες ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό επιδιώκει να στείλει ο πρωθυπουργός.

Στις 27 Δεκεμβρίου, και όχι στις 28 όπως είχε γίνει γνωστό τις προηγούμενες ημέρες, θα εμβολιαστεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο ίδιος στη σημερινή του συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σημείωσε ότι θα εμβολιαστεί τρεις ημέρες μετά τα Χριστούγεννα.

«Εγώ προσωπικά θα εμβολιαστώ την πρώτη μέρα που θα είναι διαθέσιμο το εμβόλιο στην Ελλάδα, καλώς εχόντων των πραγμάτων. Στις 27 Δεκεμβρίου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Σημειώνεται πως στη συνάντηση με την ΠτΔ συζητήθηκαν όλα τα δεδομένα γύρω από την πορεία της πανδημίας, τη διαχείριση της κρίσης, και το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού στη χώρα. Στις 26 Δεκεμβρίου η Ελλάδα παραλαμβάνει τις πρώτες δόσεις του εμβολίου των Pfizer και BioNTEch, με τους υγειονομικούς αλλά και πολιτικά πρόσωπα να υποβάλλονται σε εμβολιασμό. Μέσα στον Ιανουάριο εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός στο ΕΣΥ και στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων ενώ θα έχει ξεκινήσει και η χορήγηση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στα άτομα 65 ετών και άνω και στις ευπαθείς ομάδες, που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο εάν μολυνθούν.

Επίσης, μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες, σταδιακά, η χώρα μας αναμένεται να παραλάβει 160.000 δόσεις από το εν λόγω σκεύασμα, ενώ έως το τέλος Ιανουαρίου θα φτάσουν επιπλέον 500.000 δόσεις. Επίσης, τον ίδιο, πρώτο μήνα του νέου έτους, στην Ελλάδα αναμένονται 200.000 δόσεις του εμβολίου της Moderna και 300.000 δόσεις από την φαρμακευτική εταιρία AstraZeneca.

Η εθνική εκστρατεία εμβολιασμού, «Ελευθερία» θα ξεκινήσει την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, από πέντε νοσοκομεία αναφοράς κορωνοϊού στην Αττική (πρόκειται για τα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία», «Αττικόν», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο»), όπου συνολικά 250 άτομα από το προσωπικό, υγειονομικό και διοικητικό, θα λάβουν την πρώτη δόση, και έπειτα από 21 ημέρες θα κληθούν να λάβουν και τη δεύτερη δόση ώστε να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός τους.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το τριήμερο 27-29 Δεκεμβρίου θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της διαχείρισης της επιδημίας, όπως το προσωπικό των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), των κλινικών covid-19 και των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Επίσης, προβλέπεται και η εμβολιαστική θωράκιση του υγειονομικού προσωπικού των Κινητών Μονάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) που θα διενεργήσουν στη συνέχεια τον εμβολιασμό σε όλες τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και Χρονίων Νοσημάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments