Θέσεις Εργασίας

ΑΣΕΠ προσλήψεις: Κλείνουν οι αιτήσεις για την προκήρυξη 4Ε/2020

ΑΣΕΠ προσλήψεις: Κλείνουν οι αιτήσεις για την προκήρυξη 4Ε/2020
ΑΣΕΠ προσλήψεις: Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας είναι μπορούν να γίνουν οι αιτήσεις για την προκήρυξη 4Ε/2020.
ΑΣΕΠ προσλήψεις: Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας είναι μπορούν να γίνουν οι αιτήσεις για την προκήρυξη 4Ε/2020.

Μέχρι σήμερα Δευτέρα (21/12) και ώρα 14:00 έχουν τη δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι για την Προκήρυξη 4Ε/2020. Ο νέος διαγωνισμός αφορά την πρόσληψη 23 θέσεων στους εξής φορείς:

  • «Επιτροπή Ανταγωνισμού» (Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων-14 θέσεις)
  • «Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς» Ν.Π.Δ.Δ. (Υπουργείο Οικονομικών- 7 θέσεις)
  • «Συνήγορος του Καταναλωτή» (2 θέσεις)

Ζητούνται

  • Νομικοί Οικονομολόγοι
  • Στατιστικοί/Κοστολόγοι
  • Πληροφορικής
  • Ελεγκτές

Δείτε την προκήρυξη εδώ

Λίγα λόγια για το ΑΣΕΠ

Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) είναι ελληνική ανεξάρτητη αρχή που διασφαλίζει την ορθότητα των προσλήψεων τακτικού και εποχικού προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ιδρύθηκε το 1994 με το νόμο 2190/1994 επί υπουργίας Αναστάσιου Πεπονή(γνωστός και ως “νόμος Πεπονή”). Δεν εποπτεύεται από την Ελληνική Κυβέρνηση, αλλά από τη Βουλή των Ελλήνων, ενώ υπόκειται και σε δικαστικό έλεγχο. Η ανεξαρτησία του ενισχύθηκε με την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001.

Όταν οι διαγωνισμοί για θέσεις στο Δημόσιο προκηρύσσονται και οργανώνονται από το ίδιο το ΑΣΕΠ, τα εργαλεία που διαθέτει για την επιλογή του προσωπικού είναι: γραπτός διαγωνισμός, αξιολόγηση συγκεκριμένων κριτηρίων (μοριοδότηση), συμπληρωματική πρακτική διαδικασία, ειδικές εξετάσεις ή/και συνέντευξη. Διαφορετικές διαδικασίες ακολουθούνται για το ειδικό επιστημονικό προσωπικό και για τους εκπαιδευτικούς.

Οι διαγωνισμοί για επιλογή προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (κυρίως ΝΠΙΔ και ΟΤΑ) προκηρύσσονται και εκτελούνται από τους επιμέρους φορείς, με βάση τον ίδιο νόμο 2190/1994. Η όλη διαδικασία εποπτεύεται από το ΑΣΕΠ, το οποίο και αξιολογεί τυχόν ενστάσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments