Ελλάδα

Ανακοινώθηκε ο κωδικός SMS στο 13033 για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Ανακοινώθηκε ο κωδικός SMS στο 13033 για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς
Μήνυμα με τον κωδικό μετακίνησης «6» στο 13033 θα πρέπει να στείλουν οι πολίτες για να πάνε στα τραπέζια την παραμονή των Χριστουγέννων και την Πρωτοχρονιάς.

Τον κωδικό μετακίνησης «6» θα πρέπει χρησιμοποιήσουν για τα ρεβεγιόν τις παραμονές και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Την αποκάλυψη έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος ζήτησε παράλληλα «να μην ανοίξουμε πολύ τον κύκλο, να δούμε αυτούς που λίγο-πολύ βλέπουμε ούτως ή άλλως».

Ερωτώμενος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, για τυχόν σκληρότερα μέτρα που μπορεί να ληφθούν για την Πρωτοχρονιά, είπε πως «πιο σκληρά μέτρα έχουν να κάνουν με τα υφιστάμενα», καθιστώντας σαφές πως «όποιος κυκλοφορεί μετά τις 22:00 την παραμονή των Χριστουγέννων θα τον σταματήσει η Αστυνομία». Εξαίρεση αποτελούν οι εργαζόμενοι.

Μάλιστα, σημείωσε ότι για τις γιορτές σχεδιάζονται «περισσότεροι έλεγχοι και όχι άλλα μέτρα», και κάλεσε τους πολίτες να μαζευτούν μεσημέρι και όχι βράδυ με τις οικογένειές τους.

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα εμβολιασμού λέγοντας ότι «οι πρώτες δόσεις δεν είναι ο αριθμός που επιθυμούσαμε», αλλά είναι «αυτός που έχουμε σίγουρα», και εξήγησε ότι «λόγω της μεγάλης ζήτησης, οι παραδόσεις είναι λίγες για να φτάσουν σε όλες. Σταδιακά θα έρχονται εμβόλια από άλλες εταιρείες και έτσι θα προχωρήσει ο εμβολιασμός. Είναι 11-12 εταιρείες που κάνουν ένα ράλι για να προλάβουν να έχουν τα εμβόλια στην ώρα τους. Το κρίσιμο είναι να δουλέψει ο μηχανισμός που έχουμε φτιάξει. Θα τσεκαριστεί τις επόμενες μέρες και ελπίζουμε να δουλέψει».

Κάνοντας ειδική μνεία στη διανομή του εμβολίου σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν από τους πρώτους που υποστήριξαν την ανάγκη το εμβόλιο να είναι ένα δημόσιο αγαθό. «Πήγαμε σε συλλογική συμφωνία, η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται να έρχεται σε καθυστέρηση, συγκριτικά με τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, γι’ αυτό και πρέπει να επιταχύνει. Αισιοδοξούμε ότι από τον Φεβρουάριο θα καλυφθεί το κενό».

Τέλος, σχετικά με το πως εξελίσσεται η πανδημία στη χώρα υποστήριξε ότι ο ΕΟΔΥ έχει καλή επιδημιολογική εικόνα και εξήγησε ότι η διενέργεια τεστ έχει να κάνει με δύο παράγοντες: το να μην το κάνει κάποιος χωρίς λόγο και τη διαθεσιμότητά τους. «Πρέπει να υπάρχει περιοδικότητα στα τεστ. Αν τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν άλλα από αυτά της γενικής χώρας, τότε μπορεί να πάμε σε μέτρα τύπου τοπικό lockdown. Ευτυχώς, τις τελευταίες μέρες πάμε καλά» κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments