Διεθνή

Κορωνοϊός Γερμανία: Πάνω από 19.500 κρούσματα σε 24 ώρες

Κορωνοϊός Γερμανία: Πάνω από 19.500 κρούσματα σε 24 ώρες
Κορωνοϊός Γερμανία: Την ίδια ώρα έφυγαν από τη ζωή εξαιτίας της νόσου 731 πολίτες.

Αυξημένα παραμένουν τα νούμερα των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη Γερμανία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους, το τελευταίο 24ωρο οι νοσούντες στη χώρα αυξήθηκαν κατά 19.528, φθάνοντας τα 1.530.180. Παράλληλα 731 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει ως εδώ τους 27.006 νεκρούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σε αυστηρό lockdown τουλάχιστον ως τις 10 Ιανουαρίου η χώρα:

Την  ίδια ώρα, η χώρα παραμένει σε γενικό, αυστηρό lockdown τουλάχιστον ως τις 10 Ιανουαρίου, αφού το μερικό lockdown που εφαρμόστηκε από τις 2 Νοεμβρίου δεν στάθηκε ικανό να ανακόψει το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Έτσι, λίγες μόλις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, τα καταστήματα λιανικής, τα οποία είχαν ανοίξει, ανέστειλαν την λειτουργία τους, με εξαίρεση όσα πωλούν «απολύτως απαραίτητα» είδη: φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, σημεία πώλησης εφημερίδων και παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών, καταστήματα ειδών διατροφής και φροντίδας ζώων, καθώς και καταστήματα με εποχικά είδη.

Από την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, έκλεισαν επίσης κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, στούντιο τατουάζ, ενώ κλειστές παραμένουν ούτως ή άλλως από τις αρχές Νοεμβρίου οι επιχειρήσεις εστίασης, οι οποίες λειτουργούν μόνο για να παραδίδουν φαγητό σε πακέτο, οι χώροι θεάματος, πολιτισμού και αθλητισμού. Σε λειτουργία παραμένουν ιδιωτικά ιατρεία, κέντρα εργο- λόγο- και φυσιοθεραπείας και ποδολογίας.

Επίσης, απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιο χώρο, μέτρο που αυτή την εποχή αφορά κυρίως το ζεστό κρασί που διατίθεται στις παραδοσιακές υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές, οι οποίες θα παραμείνουν κλειστές. Εξαίρεση αποτελούν κάποιες αγορές που επέλεξαν να λειτουργήσουν με σύστημα «drive-through».

Τα σχολεία, τα οποία κανονικά θα έκλειναν την 21η ή την 23η Δεκεμβρίου, έκλεισαν και αυτά στις 16 Δεκεμβρίου, με την έκκληση της πολιτείας οι μαθητές να παραμείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο στο σπίτι πριν συναντήσουν συγγενείς ή φίλους κατά την διάρκεια των εορτών. Σε αυτές τις συγκεντρώσεις, επιτρέπεται ωστόσο να συναντηθούν έως και πέντε πρόσωπα, χωρίς να υπολογίζονται παιδιά κάτω των 14 ετών.

Τέλος, οι πολιτικές και υγειονομικές αρχές απευθύνουν έκκληση να μην πραγματοποιηθούν «μη απαραίτητα» ταξίδια, στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό, ενώ όποιος επιστρέφει από το εξωτερικό, θα πρέπει να μείνει σε δεκαήμερη προληπτική καραντίνα ή πενθήμερη, εφόσον υποβληθεί σε τεστ το αποτέλεσμα του οποίου είναι αρνητικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments