Ελλάδα

Δυτική Αττική: Αυτή είναι η επιδημιολογική εικόνα της περιοχής

Δυτική Αττική: Αυτή είναι η επιδημιολογική εικόνα της περιοχής
Δυτική Αττική: Την Πέμπτη θα επανεξεταστούν τα δεδομένα και θα κριθεί αν θα παραταθεί η καραντίνα.

Δεν φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερα εκτεταμένη διασπορά του κορωνοϊού στη Δυτική Αττική, σύμφωνα με τους ειδικούς αν και ο συναγερμός παραμένει στις αρχές. Στην ενημέρωση της Τρίτης 22 Δεκεμβρίου, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε χαρακτηριστικά πως μόνο στον Ασπρόπυργο, υπάρχουν αυτή τη στιγμή 179 ενεργά κρούσματα.

Τόνισε ωστόσο πως τα στοιχεία μετά τους εντατικούς ελέγχους τω ντελευταίων ημερών δείχνουν ότι δεν υπάρχει εκτεταμένη διασπορά.

Σε κάθε περίπτωση η Δυτική Αττική παραμένει σε καθεστώς lockdown και την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου θα επανεξεταστούν τα δεδομένα, με τους λοιμωξιολόγους να κρατούν στα χέρια τους την εισήγηση για το αν θα παραταθεί η καραντίνα ή όχι. «Στην Δυτική Αττική, παρά την έντονη διαδημοτική κινητικότητα των ενεργών κρουσμάτων τις προηγούμενες εβδομάδες, που μας προβλημάτισε έντονα, οι σαρωτικοί και στοχευμένοι έλεγχοι των κλιμακίων του ΕΟΔΥ τις τελευταίες ημέρες, δείχνουν ότι ευτυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερα εκτεταμένη διασπορά και επιδημιολογικά clusters που λειτουργούν ως πολλαπλασιαστές στην περιοχή», τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης.

Παράλληλα, πρόσθεσε: «Παρακολουθούμε αναλυτικά και αξιολογούμε όλα τα δεδομένα σε καθημερινή βάση και την Πέμπτη θα τεθούν σε γνώση των επιδημιολόγων μας, για τις δικές τους εισηγήσεις σχετικά με την παράταση ή όχι των επιπλέον αυστηρών περιοριστικών μέτρων που ισχύουν ως τα ξημερώματα της Παρασκευής».

Μάλιστα, έδωσε και τα στοιχεία της περιοχής. Όπως υπογράμμισε, αυτή τη στιγμή στον Δήμο Ασπροπύργου υπάρχουν, 179 ενεργά κρούσματα, στο Δήμο Ελευσίνας 78 και στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας άλλα 25.

Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, από την μεριά του συμπλήρωσε, ότι στην Δυτική Αττική έχουν καταγραφεί συνολικά 1.834 κρούσματα, από τα οποία 585 αφορούν τον Δήμο Ασπροπύργου, 377 την Ελευσίνα, 266 τα Μέγαρα και 447 τη Φυλή. Σημειώνεται ότι χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 853 κρούσματα σε όλη τη χώρα, από τα οποία τα 242 εντοπίστηκαν την Αττική, τα 179 στην Θεσσαλονίκη, ενώ στην Λάρισα επιβεβαιώθηκαν 46. Στη Κοζάνη, που βρίσκεται επίσης σε καραντίνα, εντοπίστηκαν 25 νέες μολύνσεις. Τέλος, στον Έβρο ήταν 46 τα κρούσματα και στον Πειραιά 38.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Ανακοινώνουμε 853 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 132.430, εκ των οποίων το 52.5% άνδρες.

  • 5.248 (4.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 38.804 (29.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 491 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 67 έτη.
  • 156 (31.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

To 78.2% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 823 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 83 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4.340 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1.754 (40.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments