Πολιτική

Πλακιωτάκης για κορωνοϊό: «Κανείς δεν είναι άτρωτος»

Πλακιωτάκης για κορωνοϊό: «Κανείς δεν είναι άτρωτος»
Πλακιωτάκης για κορωνοϊό: Για την περιπέτειά του με την Covid-19 μίλησε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Νικητής από την μάχη με τον κορωνοϊό βγήκε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, ύστερα από έναν περίπου μήνα νοσηλείας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Περιγράφοντας την εμπειρία του ο υπουργός τόνισε πως “κανείς δεν είναι άτρωτος” ενώ αναφέρθηκε και στα εμβόλια υπογραμμίζοντας ότι είναι ασφαλή και πως όταν έρθει η σειρά του θα εμβολιαστεί.

Μιλώντας στο MEGA ο κ. Πλακιωτάκης είπε χαρακτηριστικά πως όταν είσαι “στους θαλάμους του νοσοκομείου αισθάνεσαι και τη μοναξιά της ασθένειας και την ανησυχίας”. Παράλληλα, περιέγραψε και την υπερπροσπάθεια των γιατρών και νοσηλευτών ομολογώντας πως ήταν σε καλά χέρια. «Η φροντίδα, η προσπάθεια και το συνεχές ενδιαφέρον είναι για κάθε μια και κάθε έναν από τους ασθενείς», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, μίλησε για τα συμπτώματα που εκδήλωσε, όπως ο υψηλός πυρετός για πολλές μέρες και η πτώση του οξυγόνου του. Επίσης, έκανε επίσης έκκληση στου πολίτες να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης με θρησκευτική ευλάβεια και να προσέχουν καθημερινά στέλνοντας το μήνυμα να εμβολιαστεί ο κόσμος, αποκαλύπτοντας πως το ίδιο θα κάνει και αυτός όταν έρθει η ώρα.

Δείτε όσα είπε:

Υπενθυμίζεται ότι ήταν Δευτέρα 23 Νοεμβρίου όταν ο υπουργός Ναυτιλίας ανακοίνωσε ότι έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό και θα βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Οι μέρες κυλούσαν αλλά ο πυρετός δεν υποχωρούσε με αποτέλεσμα το Σάββατο 28 Νοεμβρίου να εισαχθεί στον “Ευαγγελισμό” σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Στην πορεία παρουσίασε μειωμένη οξυγόνωση με αποτέλεσμα οι θεράποντες γιατροί να εισηγηθούν την εισαγωγή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας χωρίς να διασωληνωθεί.

Κατάφεραν να ρυθμίσουν την οξυγόνωση όμως ανέβασε και πάλι πυρετό. Οι μέρες κύλησαν, ο πυρετός έπεσε και οι γιατροί ενημέρωναν ότι θα βγει από την εντατική. Όμως μία ενδονοσοκομειακή λοίμωξη τον κράτησε για αρκετές ακόμα ημέρες στη ΜΕΘ όπου με χορήγηση ισχυρής αντιβίωσης αποκαταστάθηκε η υγεία του. Τις τελευταίες ημέρες ήταν ενεργός και πάλι στα υπουργικά του καθήκοντα έστω και μέσα από το νοσοκομείο από όπου έστειλε στη Βουλή γραπτώς την ομιλία του για τον προϋπολογισμό.

Το ευχαριστώ στους γιατρούς και τους νοσηλευτές:

Λίγο μετά το εξιτήριο του από το νοσοκομείο ο κ. Πλακιωτάκης θέλησε να ευχαριστήσει το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό του “Ευαγγελισμού”, όπου νοσηλευτόταν. Όπως σημείωσε: «Με τη βοήθεια του Θεού και των γιατρών μου, βρίσκομαι πλέον στο σπίτι μου και επιστρέφω στα καθήκοντα μου», σημειώνει, ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Πλακιωτάκης, ενώ ευχαριστεί επίσης όσους τον στήριξαν και του έδωσαν δύναμη να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό.  «Όπως χιλιάδες άλλοι συμπατριώτες μας, βίωσα για ημέρες τα συμπτώματα ενός αόρατου και φονικού εχθρού. Αισθάνθηκα την ανησυχία. Έζησα τη μοναξιά της ασθενείας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments