Διεθνή

Εμβόλιο Pfizer κορωνοϊός: Επιχείρηση μεταφοράς στις 27 χώρες της ΕΕ [vid]

Εμβόλιο Pfizer κορωνοϊός: Επιχείρηση μεταφοράς στις 27 χώρες της ΕΕ [vid]
Εμβόλιο Pfizer κορωνοϊός: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βεβαιώνει ότι οι πρώτες δόσεις θα βρίσκονται εγκαίρως στις 27 χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου.

Η Κομισιόν, υπό υψηλή αστυνομική επιτήρηση, στέλνει το εμβόλιο των Pfizer – BioNTech στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την επιχείρηση μεταφοράς να γίνεται από τη βελγική μονάδα παραγωγής στο Πουρς προς τα κράτη – μέλη της ΕΕ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, φορτηγά ψυγεία φορτωμένα με τις παρτίδες των εμβολίων ξεκινούν από το εργοστάσιο της Pfizer και αναχωρούν υπό αστυνομική συνοδεία προς κατευθύνσεις που δεν αποκαλύπτονται. Τα μέσα ενημέρωσης κρατούνται σε απόσταση, ώστε η επιχείρηση μεταφοράς των εμβολίων κατά της νόσου Covid-19 να γίνει με τη μυστικότητα που επιβάλλουν λόγοι ασφαλείας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βεβαιώνει ότι οι πρώτες δόσεις θα βρίσκονται εγκαίρως στις 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Τι ισχύει για το εμβόλιο σε περίπτωση μετάλλαξης του κορωνοϊού;

Η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNtech είναι σε θέση να διαθέσει νέο εμβόλιο σε διάστημα έξι εβδομάδων σε περίπτωση μετάλλαξης του ιού, σύμφωνα με ό,τι ανακοίνωσε ο διευθυντής της Ουγκούρ Σαχίν. «Τεχνικά είμαστε σε θέση να διαθέσουμε ένα νέο εμβόλιο σε διάστημα έξι εβδομάδων. Βασικά, η ομορφιά της τεχνολογίας του αγγελιοφόρου RNA είναι ότι μπορούμε να αρχίσουμε απευθείας την ανάπτυξη ενός εμβολίου που μιμείται στην εντέλεια μια νέα μετάλλαξη», εξήγησε.

Ωστόσο, ο Ουγκούρ Σαχίν διαβεβαίωσε ότι είναι «εξαιρετικά πιθανό» το σημερινό εμβόλιο να είναι αποτελεσματικό και κατά του νέου στελέχους, στο οποίο οι βρετανικές αρχές στήριξαν την εξήγησή τους για την πρόσφατη εκτόξευση των κρουσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Από επιστημονικής απόψεως είναι εξαιρετικά πιθανό η ανοσολογική απόκριση που προκαλείται από το εμβόλιο να είναι σε θέση να διαχειρισθεί την νέα παραλλαγή του ιού».

Αυτό δήλωσε ο επιστήμονας, συνιδρυτής μαζί με τη σύζυγό του Οζλέμ Τουρετσί της BionTech. Τόνισε ότι το εμβόλιο που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Pfizer είναι αποτελεσματικό διότι περιέχει 1.000 αμινοξέα και μόνο εννέα από αυτά έχουν μεταλλαχθεί, πράγμα που σημαίνει ότι το 99% της πρωτεΐνης παραμένει το ίδιο. Και όπως δήλωσε, η BioNTech θα είναι σε θέση να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα των τεστ που γίνονται για το νέο στέλεχος του κορωνοϊού σε δύο εβδομάδες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments