Lifestyle

Στα δικαστήρια ο Σάκης Ρουβάς – Τι συνέβη

Στα δικαστήρια ο Σάκης Ρουβάς – Τι συνέβη
Μπλεξίματα με τον νόμο έχει ο αγαπημένος τραγουδιστής.

Σε μηνυτήρια αναφορά κατά του Σάκη Ρουβά προχώρησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών για τη φωτογράφηση που είχε κάνει με το αυτοκίνητο στο Ηρώδειο. Συγκεκριμένα η Εφορεία Αρχαιοτήτων στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγεται το αρχαίο ωδείο της ρωμαϊκής περιόδου, κατέθεσε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών μηνυτήρια αναφορά πριν από έναν περίπου μήνα, σύμφωνα με το kosmodromio.gr, με την απαίτηση αποζημίωσης, «για παράνομη χρήση αρχαιολογικού χώρου με στάθμευση ιδιωτικού οχήματος στον αύλειο χώρο του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού, για παράνομη φωτογράφηση χωρίς σχετική άδεια από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, αλλά και για παράνομη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς σχετική άδεια με πιθανό διαφημιστικό σκοπό».

Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά, η διοργανώτρια εταιρεία είχε, επίσης, ζητήσει και έλαβε άδεια μαγνητοσκόπησης της, καταβάλλοντας και τα προβλεπομένων από την νομοθεσία αναλογούντα τέλη υπέρ του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (Τ.Α.Π.Α.).

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες αργότερα ο αγαπημένος τραγουδιστής ανάρτησε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφική λήψη του ιδίου με αυτοκίνητο γνωστής μάρκας στο δυτικό μέρος του Ηρώδειου. Πρόκειται για την εξής φωτογραφία:

Μετά από αντιδράσεις που προκλήθηκαν το υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημείωνε: «Σύμφωνα με την ενημέρωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η διαφήμιση της Mercedes με τον κ. Σ. Ρουβά δεν έτυχε σχετικής αδειοδότησης. Ως εκ τούτου, η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλεως Αθηνών θα εφαρμόσει τις προβλεπόμενες από τον Ν. 3028/2002 διατάξεις».

Λίγο αργότερα, ο καλλιτέχνης υποχρεώθηκε να κατεβάσει την ανάρτησή του και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για το λάθος του. Μάλιστα, θέλησε να ξεκαθαρίσει τι συνέβη, τονίζοντας πως το κλικ έξω από το Ηρώδειο έγινε χωρίς να το γνωρίζει η αυτοκινητοβιομηχανία με την οποία συνεργάζεται και ήθελε να κάνει το σχετικό προωθητικό.

«Η συναυλία μου με τη Σόνια Θεοδωρίδου στο Ηρώδειο ήταν μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας μου και είμαι πραγματικά ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δόθηκε να τραγουδήσω στον εμβληματικό αυτό χώρο. Λυπάμαι που αυτή η στιγμή μου συνδέθηκε, δυστυχώς, και με μία άστοχη προωθητική ανάρτηση στα social media μου, σχετική με τη συνεργασία μου με εταιρεία, η οποία ουδεμία γνώση είχε. Αμέσως μόλις αντιληφθήκαμε το σφάλμα, η ανάρτηση κατέβηκε, καθώς ο σεβασμός μου στα μνημεία και στην πολιτιστική μας κληρονομιά είναι δεδομένος και αναμφισβήτητος. Ζητώ συγγνώμη για την όποια αναστάτωση προκλήθηκε», έγραψε χαρακτηριστικά για το συμβάν ο Σάκης Ρουβάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments