Ελλάδα

Δήμος Αθηναίων: Τη δική του δανειστική βιβλιοθήκη διαθέτει πλέον το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων

Δήμος Αθηναίων: Τη δική του δανειστική βιβλιοθήκη διαθέτει πλέον το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων
Δήμος Αθηναίων: Το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων απέκτησε τη δική του βιβλιοθήκη.

Από τις 22 Δεκεμβρίου το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων διαθέτει τη δική του δανειστική βιβλιοθήκη που φιλοξενεί πλέον 1000 βιβλία. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, αυτό έγινε εφικτό μετά τη δωρεά των βιβλίων από το ραδιόφωνο Θέμα 104,6 και την εταιρία Bespoke Communications.

Η δωρεά αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης Books for All, μιας πρωτοβουλίας που στόχο έχει να προσφέρει πρόσβαση στη γνώση σε ευάλωτες και αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Τα βιβλία παραδόθηκαν παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και του Προέδρου του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.), Γρηγόρη Λέων, από τον Διευθυντή του Ραδιοφώνου Θέμα 104,6, Γιάννη Μακρυγιάννη και της Ιδρύτριας της Bespoke Communications, Χάϊντι Λαζάνη. Κατά τη διάρκεια της παράδοσης αμφότερες οι πλευρές στάθηκαν ιδιαιτέρως στο σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει στην ενδυνάμωση της ψυχολογίας των φιλοξενουμένων στη Δομή, η επαφή με τον κόσμο των βιβλίων και η πρόσβαση στο ταξίδι της γνώσης.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Λέων «κάθε βιβλίο είναι ένα ταξίδι και μια συντροφιά, μία πολύτιμη παρέα για κάθε ωφελούμενο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων του Δήμου Αθηναίων. Άλλωστε, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως το ταξίδι στη γνώση δεν σταματά ποτέ».

Πού βρίσκεται η δανειστική βιβλιοθήκη

Η δανειστική βιβλιοθήκη θα λειτουργήσει στον έβδομο όροφο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων η λειτουργία του οποίου ανήκει στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων και προσφέρει τις υπηρεσίες του σε περισσότερους από 300 συμπολίτες μας. Η λειτουργία της δομής ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2020 έχοντας ως στόχο όχι μόνο τη φιλοξενία, αλλά και την επανένταξη στο κοινωνικό σύνολο των πολιτών που βιώνουν δυσκολίες.

«Με τη δωρεά βιβλίων που πραγματοποιούμε, βοηθούμε στο χτίσιμο δανειστικών βιβλιοθηκών, προσφέροντας τη δυνατότητα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από υποστήριξη, να ανατροφοδοτήσουν τη ζωή και τη σκέψη τους με τη γνώση και τη διαφορετική οπτική που προσφέρει η επαφή με το βιβλίο», επισήμανε ο κ. Μακρυγιάννης.

Στόχος της δράσης Books for All, πρωτοβουλίας του ραδιοφώνου Θέμα 104,6 και της Bespoke Communications, είναι η ενδυνάμωση της σχέσης ανθρώπου και βιβλίου, μιας σχέσης που δημιουργεί τις βάσεις για μια κοινωνία σκεπτόμενη και με ενεργούς πολίτες και για αυτό σύμφωνα με την κ. Λαζάνη, αυτός ήταν ο πρώτος σταθμός και έπεται συνέχεια.

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments