Διεθνή

Batman: Στο νέο κόμικ της DC ο άνθρωπος νυχτερίδα θα είναι Αφροαμερικανός

Batman: Στο νέο κόμικ της DC ο άνθρωπος νυχτερίδα θα είναι Αφροαμερικανός
Batman: Κάτι αλλάζει στις ΗΠΑ. Ο πρώτος Αφροαεμερικανός ήρωας είναι γεγονός.

Η συζήτηση για τις φυλετικές διακρίσεις έχει ανοίξει διάπλατα τα τελευταία χρόνια. Το κίνημα Black Lives Matter που ξεδιπλώθηκε σε όλον τον πλανήτη μετά το ξέσπασμά του στις ΗΠΑ, έχει φέρει τα ζητήματα του ρατσισμού στην ημερήσια διάταξη στην Αμερική. Το Holywood δεν έμεινε ανεπηρέαστο. Οι ευκαιρίες για τους μαύρους ηθοποιούς, οι ρόλοι που τους δίνονται, το πόσο συχνά είναι υποψήφιοι για διακρίσεις είναι μερικά μόνο από τα θέματα που έχουν ανοίξει τα τελευταία χρόνια ως κριτική στην κινηματογραφική βιομηχανία.

Αντίστοιχα, είναι γνωστό ότι για ρόλους σύμβολα όπως αυτός του Τζέιμς Μποντ για παράδειγμα, οι μαύροι ηθοποιοί είναι αποκλεισμένοι. Από τον Σούπερμαν μέχρι τον Αχιλλέα, η εικόνα είναι «λευκή». Δεν είναι τυχαίο ότι οι αντιδράσεις στην στροφή που επιχειρεί να κάνει η παραγωγή του Τζέιμς Μποντ ήταν πολλές αλλά κυρίως «έντονες». Το γεγονός ότι μία γυναίκα τζαμαϊκανής καταγωγής καλείται να ενσαρκώσει την πράκτορα 007, άνοιξε πόλεμο στα κοινωνικά δίκτυα, με οργισμένους οπαδούς των ταινιών να επιτίθενται στην νέα πρωταγωνίστρια, Λασάνα Λιντς. Τόσο πολύ που η ίδια αναγκάστηκε να κλείσει τους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο νέος Batman θα αφήσει ιστορία

Κάτι όμως μοιάζει να αλλάζει μετά τον σεισμό των τελευταίων χρόνων. Ο αμερικανικός κολοσσός των κόμικς DC ανακοίνωσε ότι ο νέος Batman που θα πρωταγωνιστήσει στις σελίδες της νέας σειράς θα είναι Αφροαμερικανός. Όπως αναφέρει ο Νικόλας Ζώης στην kathimerini.gr, ο νέος «άνθρωπος-νυχτερίδα» θα εμφανιστεί τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο μιας σειράς τεσσάρων τευχών με τίτλο «Future State: The Next Batman» και θα ενσαρκώνεται από τον Τιμ Φοξ, γιο ενός επιχειρηματικού συνεργάτη του Μπρους Γουέιν, ο οποίος έχει εγκαταλείψει όχι μόνο το κυνήγι των κακοποιών, αλλά και τα εγκόσμια.

Η περιπέτεια θα διαδραματίζεται σε ένα μελλοντικό Γκόθαμ Σίτι, ελεγχόμενο από έναν φαύλο δικαστή και ενώ τα σκίτσα και τα χρώματα έχουν ανατεθεί στους Νικ Ντέριγκτον και Λάουρα Μπράγκα, την αφήγηση έχει αναλάβει ο Τζον Ρίντλεϊ, σεναριογράφος της ταινίας «Δώδεκα χρόνια σκλάβος».

Ο Ρίντλεϊ εξηγεί γιατί δεν είναι πλέον ταμπού ένας μαύρος να είναι σύμβολο. Μιλώντας πρόσφατα στους New York Times για το ενδεχόμενο ενός «μαύρου Μπάτμαν», είχε στρέψει τα φώτα στη νέα γενιά και συγκεκριμένα στους γιους του: «Εκτιμούν αυτά που κάνω, είναι χαρούμενοι για μένα και με στηρίζουν», έλεγε. «Ας είμαστε όμως ειλικρινείς, προτιμούν να δουν το “Black Panther”, παρά το “Δώδεκα χρόνια σκλάβος”. Αφού λοιπόν έχω τη δυνατότητα να γράψω τον νέο Μπάτμαν κι εκείνοι να γνωρίζουν ότι θα είναι μαύρος, τότε όλος ο κόσμος μπορεί να τον μισήσει και να τον κακολογήσει, αλλά εγώ θα έχω το κοινό μου, που ήδη τον αγαπά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments