Πολιτική

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Ας αναλογιστούμε τι πετύχαμε ως έθνος και ας καλλιεργήσουμε τη συλλογική αυτογνωσία

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Ας αναλογιστούμε τι πετύχαμε ως έθνος και ας καλλιεργήσουμε τη συλλογική αυτογνωσία
Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε αυτή την προσπάθεια, καλεί συνοδοιπόρους και ενεργούς συμπαραστάτες, όλους τους Έλληνες της ομογένειας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε μήνυμά της προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες του εξωτερικού, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, τονίζει πως «το 2021 ανατέλλει αναπτερώνοντας τις ελπίδες μας για την αποδρομή της πανδημίας και τη σταδιακή επάνοδο στον ομαλό κοινωνικό βίο».

Επιπλέον, η κα Σακελλαροπούλου, αφού αναφέρεται στις προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η χώρα μας καθ’ όλη τη χρονιά που πέρασε, σε εθνικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, σημειώνει ότι το 2021, για τους απανταχού Έλληνες, είναι φορτισμένο «με έναν επιπλέον ισχυρό ιστορικό συμβολισμό, καθώς η επέτειος των 200 χρόνων από την Ελληνική Παλιγγενεσία μας δίνει την ευκαιρία για εθνική ενδοσκόπηση και δημιουργικό αναστοχασμό».

«Μας καλεί να αναλογιστούμε τι πετύχαμε ως έθνος αυτά τα διακόσια χρόνια, να καλλιεργήσουμε τη συλλογική μας αυτογνωσία, να ανασυνταχθούμε εσωτερικά για να απαντήσουμε στις σύγχρονες προκλήσεις με γνώμονα τις ακατάλυτες αξίες που μας κληροδότησε ο αγώνας των προγόνων μας για την ελευθερία και τον αυτοπροσδιορισμό», προσθέτει.

Έτσι, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε αυτή την προσπάθεια, καλεί συνοδοιπόρους και ενεργούς συμπαραστάτες, όλους τους Έλληνες της ομογένειας, επισημαίνοντας ότι ο δεσμός τους με την Ελλάδα, κράμα ιστορικού βιώματος, μνήμης και αισθήματος, εκφράστηκε και εκφράζεται έμπρακτα και πολυεπίπεδα, και διαβεβαιώνοντάς τους ότι η πατρίδα αναγνωρίζει πάντοτε την προσφορά τους.

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση και σεβασμό απευθύνομαι σήμερα σε όλους εσάς τους απόδημους συμπατριώτες μας, σε κάθε γωνιά της γης. Σε όλους εσάς που, μολονότι εγκατασταθήκατε σε χώρες και περιοχές εκτός των εθνικών μας συνόρων, εξακολουθείτε να διατηρείτε, ατομικά και συλλογικά, στέρεους πολιτιστικούς και συναισθηματικούς δεσμούς με την πατρίδα.

Όλους εσάς που ξεκινήσατε το ταξίδι σας προς τον κόσμο έχοντας στις αποσκευές σας τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού και τις αναδείξατε στις χώρες όπου επιλέξατε να ζήσετε. Εσάς, που σε μία διαδικασία συνεχούς και δυναμικής εξέλιξης, αντιμετωπίσατε την αποδημία σας σαν πρόκληση. Εργαστήκατε σκληρά, πετύχατε να επουλώσετε το τραύμα του εκπατρισμού με την υπόσχεση του μέλλοντος, κατορθώσατε να γεφυρώσετε τις αντιθέσεις και συμβάλατε στην πρόοδο και την ευημερία των κοινωνιών στις οποίες ενταχθήκατε, με την Ελλάδα πάντα στην καρδιά σας», προτάσσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments