Διεθνή

Γερμανία εμβόλιο: Μια γυναίκα 101 ετών είναι ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάστηκε

Γερμανία εμβόλιο: Μια γυναίκα 101 ετών είναι ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάστηκε
Γερμανία εμβόλιο: Συνολικά, σαράντα ένοικοι αυτού του ιδρύματος και δέκα εργαζόμενοι εμβολιάζονται μια ημέρα πριν από την επίσημη έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού.

Το άτομο εκείνο που έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer – BioNTech για τον κορωνοϊό σήμερα Σάββατο 26 Δεκεμβρίου, ήταν μια υπεραιωνόβια γυναίκα, που φιλοξενείται σε οίκο ευγηρίας στη Σαξονία – Άνχαλτ. Πρόκειται για την Έντιτ Κβοϊτσάλα, ηλικίας 101 ετών, η οποία διαμένει σε οίκο ευγηρίας στην πόλη Χάλμπερτστατ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως συνολικά, σαράντα ένοικοι αυτού του ιδρύματος και δέκα εργαζόμενοι εμβολιάζονται σήμερα, μια ημέρα πριν από την επίσημη έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού όχι μόνο στη Γερμανία αλλά και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Για εμάς, κάθε ημέρα μετράει», εξέφρασε χαρακτηριστικά ο Ίμο Κράμερ, ένας υπεύθυνος του κέντρου εμβολιασμών της περιοχής, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση MDR.

«Το εμβόλιο αυτό είναι το κλειδί για να νικήσουμε την πανδημία. Είναι το κλειδί που θα μας επιτρέψει να πάρουμε πίσω τη ζωή μας», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Παράλληλα, ζήτησε από τους νεότερους να κάνουν υπομονή και να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα για να περιοριστεί η εξάπλωση της ασθένειας.

Και να σημειωθεί πως νωρίτερα, δεκάδες χιλιάδες δόσεις του εμβολίου παραδόθηκαν στις τοπικές υγειονομικές αρχές, οι οποίες τις μοίρασαν στη συνέχεια στα τοπικά κέντρα. Οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι οι ένοικοι οίκων ευγηρίας, οι ηλικιωμένοι άνω των 80 ετών και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Θυμίζουμε πως λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στη Γερμανία έχει επιβληθεί μερική καραντίνα, τουλάχιστον μέχρι τις 10 Ιανουαρίου. Με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 14.455 νέα κρούσματα και 240 άνθρωποι πέθαναν. Ωστόσο, λόγω των εορτών των Χριστουγέννων, δεν υπάρχουν στοιχεία από όλα τα κρατίδια. Συνολικά οι νεκροί ανέρχονται σε 29.422 από την αρχή της πανδημίας.

Κρούσμα της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού και στη Γερμανία

Μια νέα μετάλλαξη του SARS-CoV-2 που εξαπλώθηκε ραγδαία στη Βρετανία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία, σύμφωνα με ό,τι ανακοίνωσε την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου το κρατίδιο της Βάδης – Βυρτεμβέργης. Το μολυσμένο άτομο πέταξε στη Φρανκφούρτη από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, στις 20 Δεκεμβρίου για να επισκεφθεί συγγενείς και εξετάσθηκε και βρέθηκε θετικό κατά την άφιξή του.

Περαιτέρω γενετική ανάλυση του δείγματος σε ένα εργαστήριο στο Βερολίνο έδειξε ένα κρούσμα Β.1.1.7, όπως είναι γνωστή η ονομασία της μετάλλαξης, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας του νοτιοδυτικού ομόσπονδου κρατιδίου. «Αυτό είναι το πρώτο γνωστό κρούσμα στη Γερμανία», προσέθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments