Ελλάδα

Γιατί χτύπησε ξύλο ο Τσιόδρας πριν κάνει το εμβόλιο

Γιατί χτύπησε ξύλο ο Τσιόδρας πριν κάνει το εμβόλιο
Τσιόδρας εμβόλιο: Την παράσταση έκλεψε αναμφίβολα ο γνωστός καθηγητής ο οποίος όταν κάθισε στην καρέκλα για να κάνει το εμβόλιο απάντησε σε ερώτηση για το αν φοβάται.

Και ο Σωτήρης Τσιόδρας ήταν ανάμεσα στα πρώτα άτομα που εμβολιάστηκαν σήμερα Κυριακή 27 Δεκεμβρίου καθώς στις 14:45, αμέσως μετά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, εμβολιάστηκε ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας στο Νοσοκομείο «Αττικόν».

Ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, δηλαδή λήψη ιατρικού ιστορικού και αναμονή, για τυχόν ήπιες ανεπιθύμητες ενέργειες, γύρω στα 15 λεπτά. «Αυτό ήταν, ούτε που το κατάλαβα», εξέφρασε χαρακτηριστικά αμέσως μετά τον εμβολιασμό ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Την παράσταση έκλεψε αναμφίβολα ο γνωστός καθηγητής ο οποίος όταν κάθισε στην καρέκλα για να κάνει το εμβόλιο απάντησε σε ερώτηση για το αν φοβάται: «Αν φοβάμαι; Όχι βέβαια», ενώ όση ώρα η νοσηλεύτρια ετοίμαζε τα απαραίτητα, αναφέρθηκε στα εμβόλια που έχει κάνει.

«Κάθε χρόνο εμβολιάζομαι με το εμβόλιο της γρίπης και δεν θυμάμαι πόσα χρόνια το κάνω». Έχει επίσης κάνει, όπως φανέρωσε, τετάνου, πολιομυελίτιδας και σε ερώτηση για τον Έμπολα απάντησε ως εξής: «Δεν το έχω κάνει ακόμα» και εκείνη την στιγμή χτύπησε… ξύλο, χτυπώντας χαρακτηριστικά το μπράτσο της καρέκλας που καθόταν.

Επίσης, να αναφέρουμε πως ο κ. Τσιόδρας μετά τον εμβολιασμό του φωτογραφήθηκε μαζί με την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κάνοντας το σήμα της νίκης.

«Ιστορική στιγμή που όλοι την περιμέναμε και επιτέλους ήρθε»

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, έκανε λόγο για «ιστορική στιγμή που όλοι την περιμέναμε και επιτέλους ήρθε», προτάσσοντας τη σημασία του εμβολιασμού, αλλά υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι το τέλος ακόμα. Το τέλος θα έρθει σταδιακά με τον εμβολιασμό όλο και περισσότερων ανθρώπων. Αυτό το χρονικό διάστημα πρέπει να παραμείνουμε υπομονετικοί και να είμαστε προσεκτικοί, να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλο με την τήρηση των γνωστών μέτρων».

Να αναφέρουμε ότι σήμερα, οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν σε πέντε νοσοκομεία της Αττικής, «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία», «Αττικόν», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο» Βούλας. Το αναλυτικό πρόγραμμα των πρώτων σημερινών εμβολιασμών, είχε ως εξής:

  • 13:00 Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
  • 13:30 Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
  • 14:00 Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
  • 14:30 Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Νοσοκομείο Αττικόν.
  • 14:45 Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στο Νοσοκομείο Αττικόν.
  • 15:00 Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
  • 15:30 Γραμματέας Μέρα25 Γιάνης Βαρουφάκης στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
  • 16:00 Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
  • 16:30 Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
  • 17:00 Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments