Διεθνή

Κορωνοϊός στον κόσμο σήμερα: Αυξάνονται τα κρούσματα σε όλο τον κόσμο – 30 εκατομμύρια επιπλέον σε 48 ημέρες

Κορωνοϊός στον κόσμο σήμερα: Αυξάνονται τα κρούσματα σε όλο τον κόσμο – 30 εκατομμύρια επιπλέον σε 48 ημέρες
Κορωνοϊός στον κόσμο σήμερα: Τα κρούσματα χρειάστηκαν 17 ημέρες για να φθάσουν από τα 50 στα 60 εκατομμύρια, 16 ημέρες για να φθάσουν από τα 60 στα 70 εκατομμύρια και 15 ημέρες για να φθάσουν από τα 70 στα 80 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου ως το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου, η πανδημία του κορωνοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή ως αυτό το στάδιο σε πάνω από 1,75 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2019.

Όπως αναφέρεται, έχουν καταγραφεί πάνω από 80 εκατομμύρια κρούσματα του SARS-CoV-2, κατά τα στοιχεία που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει υποστεί μακράν το πιο βαρύ πλήγμα σε απόλυτους αριθμούς, τόσο σε αριθμό θανάτων εξαιτίας της νόσου COVID-19 (331.740) όσο και σε αριθμό κρουσμάτων του SARS-CoV-2 (18,94 εκατομμύρια).

Η Ρωσία εξάλλου ξεπέρασε τα τρία εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού. Επισήμως, μόνο οι ΗΠΑ, η Ινδία και η Βραζιλία έχουν καταγράψει περισσότερα. Όμως, κατ’ αναλογία προς τον πληθυσμό (100 θάνατοι ανά 100.000 κατοίκους), έχουν χτυπηθεί λιγότερο από ό,τι το Βέλγιο (165), η Ιταλία (118), το Περού (113), η Ισπανία (107), ή το Ηνωμένο Βασίλειο (103).

Επιπροσθέτως, αναφορικά με τα κρούσματα, σε παγκόσμιο επίπεδο ξεπέρασαν τα 50 εκατομμύρια την 8η Νοεμβρίου, τα 60 εκατομμύρια την 25η Νοεμβρίου και τα 70 εκατομμύρια την 11η Δεκεμβρίου. Με άλλα λόγια, χρειάστηκαν 17 ημέρες για να φθάσουν από τα 50 στα 60 εκατομμύρια, 16 ημέρες για να φθάσουν από τα 60 στα 70 εκατομμύρια και 15 ημέρες για να φθάσουν από τα 70 στα 80 εκατομμύρια.

Ελπίδα το εμβόλιο

Μέσω των εμβολιασμών «θα συνεχίσουμε να σώσουμε ζωές και να γυρίσουμε σελίδα στην πανδημία» τόνισε η επίτροπος Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Στέλλα Κυριακίδου. Σημείωσε ότι «οι εκστρατείες εμβολιασμού ξεκινούν σήμερα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Είμαστε πιο δυνατοί μαζί: Σήμερα οι εμβολιασμοί ξεκινούν στην ΕΕ, μετά την έγκριση του εμβολίου BioNTech – Pfizer για χρήση στην Ευρωπαϊκή Ένωση», επεσήμανε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ενώ η Κομισιόν ανέφερε το εξής: «Έχουμε ενεργήσει με ενότητα σε όλη αυτή την πανδημία. Σήμερα αρχίζουμε να γυρίζουμε μαζί τη σελίδα σε αυτό το κεφάλαιο, μαζί».

Μερικές ημέρες μετά το πράσινο φως της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο εμβόλιο των Pfizer – BioNTech, η πλειονότητα των χωρών – μελών της ΕΕ ξεκίνησε ταυτόχρονα τις εκστρατείες εμβολιασμού κατά του φονικού ιού. Εξάλλου, πριν από την ΕΕ, πολλές άλλες χώρες άρχισαν την εκστρατεία εμβολιασμού των πολιτών τους κατά της νόσου Covid-19, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.750.780 ανθρώπους και έχει μολύνει πάνω από 80 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments