Διεθνή

Γερμανία κορωνοϊός: Πρεμιέρα εμβολιασμών με προβλήματα – Υπερβολική δόση σε οκτώ άτομα

Γερμανία κορωνοϊός: Πρεμιέρα εμβολιασμών με προβλήματα – Υπερβολική δόση σε οκτώ άτομα
Γερμανία κορωνοϊός: Οι αστοχίες κατά τους εμβολιασμούς επισκίασαν την μεγάλη μέρα.

Οι αστοχίες και τα λάθη κατά τον εμβολιασμό στην Γερμανία επισκίασαν το μεγάλο γεγονός. Η είδηση ότι οι εργαζόμενοι μίας δομής φιλοξενίας ηλικιωμένων έλαβαν πέντε φορές μεγαλύτερη δόση από το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech, μονοπωλεί το ενδιαφέρον.

Στην πόλη Στράλζουντ του βορειοανατολικού κρατιδίου Μεκλεμβούργο-Προπομερανία, οκτώ εργαζόμενοι ενός γηροκομείο εμβολιάστηκαν κατά λάθος με δόση του εμβολίου της BioNTech πέντε φορές μεγαλύτερη της προβλεπόμενης. Ο έπαρχος Στέφαν Κερτ έκανε λόγο για «ατομικά λάθη».

Τέσσερα από τα οκτώ άτομα που εμβολιάστηκαν βρίσκονται ήδη υπό ιατρική παρακολούθηση σε νοσοκομείο και έχουν συμπτώματα παρόμοια με αυτά της γρίπης.

Ωστόσο, η ΒioNTech δεν βλέπει κανέναν κίνδυνο, δεδομένου ότι μεγαλύτερες δόσεις του εμβολίου χορηγήθηκαν σε εθελοντές και στην πρώτη φάση της έρευνας χωρίς σοβαρές συνέπειες.

1.000 δόσεις εκτός ψυγείου

Επίσης, σε επτά περιοχές της Άνω Φρανκονίας, στο κρατίδιο της Βαυαρίας, δεν χρησιμοποιήθηκαν καθόλου οι πρώτες περίπου 1.000 δόσεις του εμβολίου, αφού το κιβώτιο μεταφοράς δεν είχε καταψυχθεί επαρκώς κατά διαστήματα. Εν τούτοις, αν και η κατασκευάστρια του εμβολίων Biontech δεν έχει εκφράσει ανησυχίες για τη χρήση τους, αποφασίστηκε εξαρχής «μετά από προσεκτική σκέψη» να μην χρησιμοποιηθεί η συγκεκριμένη παρτίδα και αυτό απλώς για να μην τεθεί σε κίνδυνο η εμπιστοσύνη των πολιτών στον εμβολιασμό, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters TV ο Έπαρχος Κρίστιαν.

Η BioNTech πάντως, είχε ανακοινώσει ότι το εμβόλιο είναι ακίνδυνο έστω και αν υπάρχουν θερμοκρασιακές αποκλίσεις. Πάντως, η εταιρεία είναι υπεύθυνη μόνο για τη μεταφορά στα κέντρα διανομής, από όπου τα ομοπονδιακά κρατίδια και οι περιφέρειες αναλαμβάνουν τη διανομή.

Όλα δείχνουν παράταση του lockdown και μετά τις 10 Ιανουαρίου

Τόσο ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) επικεφαλής της καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν όσο και ο -επίσης χριστιανοδημοκράτης- πρωθυπουργός του κρατιδίου του Ζάαρλαντ Τομπίας Χανς δήλωσαν σήμερα στα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα RTL και n-tv ότι κατά την εκτίμησή τους θα συνεχιστούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό και μετά τις 10 Ιανουαρίου.

Ο Μπράουν τόνισε ότι «θα πρέπει να παρακολουθούμε προσεκτικά τους αριθμούς μετά τα Χριστούγεννα. Εκτιμώ ότι στις 5 Ιανουαρίου, όταν ξανασυναντηθούμε (η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων), δεν θα μπορέσουμε να αξιολογήσουμε το όλο θέμα με ακρίβεια και επομένως θα πρέπει να παρατείνουμε το lockdown».

Παραπλανητικοί οι πτωτικοί αριθμοί αυτών των ημερών

Ο πρωθυπουργός του Ζάαρλαντ Τομπίας Χανς τόνισε ότι «οι πτωτικοί αριθμοί των κρουσμάτων αυτών των ημερών είναι παραπλανητικοί. Δεν πρέπει να ξεγελιόμαστε από αυτούς τους αριθμούς, επειδή παρουσιαζουν “συμπτώματα διακοπών”, δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων έκαναν το διαγνωστικό τεστ λιγότεροι άνθρωποι. Κατά την άποψή μου, το locκdown θα πρέπει να παραταθεί στις αρχές Ιανουαρίου. Στα μέσα Ιανουαρίου θα πρέπει να δούμε πώς μας επηρέασαν οι διακοπές, προκειμένου να προγραμματίσουμε περαιτέρω. Η εντύπωση μου, ωστόσο, είναι ότι οι πολίτες έδειξαν μεγάλη αυτοσυγκράτηση τα Χριστούγεννα. Ανησυχώ όμως πολύ για τις συναθροίσεις της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Πρέπει να περιορισθούν οπωσδήποτε».

Πριν από τους Μπράουν και Χανς, ο αριστερός (Die Linke) πρωθυπουργός της Θουριγγίας Μπόντο Ραμέλο και η σοσιαλδημοκράτης (SPD) πρωθυπουργός του κρατιδίου Μεκλεμβούργο-Προπομερανία Μανουέλα Σβέσιγκ όπως και ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας, Στέφαν Βάιλ κατέστησαν σαφές σε διαδικτυακή εκπομπή της Bild ότι θεωρούν πιθανή την παράταση του lockdown και μετά τις 10 Ιανουαρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments