Ελλάδα

Άνοιγμα σχολείων: Διαφωνία στην επιτροπή λοιμωξιολόγων – Δεν κατέληξαν σε απόφαση

Άνοιγμα σχολείων: Διαφωνία στην επιτροπή λοιμωξιολόγων – Δεν κατέληξαν σε απόφαση
Άνοιγμα σχολείων: Διάσταση απόψεων στην επιτροπή των ειδικών για την επαναλειτουργία των σχολείων. Παρατείνεται η απόφαση για το άνοιγμα.

Χωρίς συμπέρασμα τελείωσε η σημερινή σύσκεψη της επιτροπής λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των σχολείων. Ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις με συνέπεια να μην υπάρξει συμφωνία ούτε για δύο προτάσεις που θα έθεταν σε ψηφοφορία. Σύμφωνα με το MEGA η συμφωνία μεταξύ των μελών της επιτροπής ήταν αδύνατη και έτσι θα επαναληφθεί η συνεδρίαση.

Οι τρεις προτάσεις

Συγκεκριμένα, υπάρχει μια ομάδα που πιστεύει πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία, αφού τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας δεν το επιτρέπουν, ενώ το άνοιγμα των σχολείων θα φέρει και αύξηση κινητικότητας στους δρόμους, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να φέρει επικίνδυνο πισωγύρισμα.

Ακόμα, υπάρχει η πρόταση να ανοίξουν αρχικά τα δημοτικά, εάν τα στοιχεία είναι καλά μετά την Πρωτοχρονιά και στη συνέχεια, περίπου 15 μέρες αργότερα, να ακολουθήσουν τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Τέλος, η τρίτη πρόταση είναι άμεσο άνοιγμα των σχολείων στις 8 ή 11 Ιανουαρίου. Αυτή η ομάδα των ειδικών θεωρεί ότι τα παιδιά δεν νοσούν βαριά, ενώ βασίζουν την άποψή τους στο γεγονός ότι τα παιδιά είναι πολύ κουρασμένα ψυχολογικά και βρίσκονται πολύ καιρό μακριά από το φυσικό τους περιβάλλον.

Πλέον, η επιτροπή έχει 48 ώρες να αποφασίσει και να καταθέσει την πρότασή του στην κυβέρνηση, η οποία θα πάρει και την τελική απόφαση για το αν και πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία.

Η σημερινή αύξηση των κρουσμάτων οδηγεί σε μεγαλύτερη επιφύλαξη

Από το πρωί οι πληροφορίες ήθελαν η ανακοίνωση για το άνοιγμα των σχολείων να γίνεται σήμερα με επικρατέστερο σενάριο την επαναλειτουργία στις 8 Γενάρη, κάτι που ήταν και το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης. Ωστόσο η σημερινή επιδημιολογική εικόνα της χώρας με τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων ίσως έπαιξε ρόλο στην αναθεώρηση των αρχικών εκτιμήσεων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η κ. Παγώνη που είχε ταχθεί υπέρ του ανοίγματος των σχολείων μέσα στον Γενάρη, μετά την σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, αναθεώρησε λέγοντας πως η επαναλειτουργία θα πρέπει να γίνει λαμβάνοντας περισσότερο υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Aκολουθεί η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 1047 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 136976, εκ των οποίων το 52.3% άνδρες.

5380 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 40566 (29.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

458 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 140 (30.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 877 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 58 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4730 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1923 (40.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments