Ελλάδα

Άνοιγμα σχολείων: Σήμερα οι ανακοινώσεις για την επαναλειτουργία

Άνοιγμα σχολείων: Σήμερα οι ανακοινώσεις για την επαναλειτουργία
Άνοιγμα σχολείων: Η υπουργός Παιδείας με τους λοιμωξιολόγους θα αποφασίσουν για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων μέσω τηλεδιάσκεψης σήμερα το απόγευμα.

Την επαναλειτουργία των σχολείων θα συζητήσουν σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και η επιτροπή λοιμωξιολόγων. Βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων θα ανακοινωθεί και η ημερομηνία που θα ανοίξουν τα σχολεία.

Η τηλεδιάσκεψη θα αρχίσει αργότερα το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται να γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.

Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, τα σχολεία παραμένουν κλειστά μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2021. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η βασική κατεύθυνση του υπουργείου είναι να ανοίξουν τα σχολεία βάσει του σχεδιασμού αυτού, εφ’ όσον το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Τι έχουν δηλώσει τα μέλη της επιτροπής

Το μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος τόνισε πως θα είναι θετικό να ανοίξουν τα σχολεία με βάση τον μέχρι τώρα προγραμματισμό, δηλαδή στις 8 Ιανουαρίου. Υπάρχει προσπάθεια να δούμε τα πράγματα θετικά για τα σχολεία, γιατί έχει τραβήξει πολύ η κατάσταση αυτή».

Από την άλλη πλευρά, το μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων και καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής, διαφωνεί με την άποψη οι μαθητές να επιστρέψουν στα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου. «Πρέπει να έχουμε συγκεκριμένα δεδομένα τα οποία πραγματικά να πείσουν ότι είμαστε σε σημαντική κάμψη της επιδημίας… θα έλεγα μάλλον το πιθανότερο να ανοίξουν για τις 15 Ιανουαρίου να περιμένουμε μια εβδομάδα ακόμα, ώστε να δούμε ποια θα είναι η επίδραση των διακοπών των γιορτών στην εξέλιξη της επιδημίας» εξήγησε ο καθηγητής.

Παγώνη: «Ναι» σε άνοιγμα τον Ιανουάριο

Τη θέση ότι πλέον υπάρχουν οι προϋποθέσεις για άνοιγμα των σχολείων στις αρχές Ιανουαρίου υποστήριξε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. Η κυρία Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ προσέθεσε, μάλιστα, ότι «είναι καλό να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες τώρα», εξηγώντας ότι πρόκειται για προσωπική της άποψη. Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ υπογράμμισε ότι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα και στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, γιατί θα δείξει το δεκαήμερο αν οι δείκτες, που είναι μειωμένοι, θα δώσουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν σχολεία. «Αν πάμε καλά και οι δείκτες είναι καλοί μέχρι και τις 5 του μηνός δεν υπάρχει πρόβλημα να μην ανοίξουν τα σχολεία, αλλά αν ξεκινήσουμε πάρτι τα κρούσματα θα αυξηθούν» ανέφερε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments