Τεχνολογία

Τεχνολογία 5G: Βανδαλισμοί και καταστροφές σταθμών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τεχνολογία 5G: Βανδαλισμοί και καταστροφές σταθμών στο Ηνωμένο Βασίλειο
Τεχνολογία 5G: Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι θεωρίες συνωμοσίας για τα ασύρματα συστήματα 5ης γενιάς.

Όλο και συχνότερες είναι οι θεωρίες συνωμοσίας για το 5G. Πολίτες σε όλον τον κόσμο, από τον Καναδά μέχρι την Ολλανδία, επιτίθενται και προσπαθούν να καταστρέψουν κεραίες 5G, τρομοκρατώντας παράλληλα τους εργαζομένους των παρόχων τηλεφωνίας. Η “επανάσταση” παρατηρείται σε πολλά κράτη, ωστόσο την πρωτιά κρατά το Ηνωμένο Βασίλειο, στο οποίο έχουν καταγραφεί τα περισσότερα περιστατικά επιθέσεων.

Τι λένε τα στοιχεία:

Σύμφωνα με τη Βρετανική Αρχή Τηλεπικοινωνιών (Ofcom) μέσα στο 2020, δέχθηκαν επίθεση 159 επίγειοι σταθμοί 5G, με αποτέλεσμα να μη λειτουργήσουν για 170.000 ώρες συνολικά. Η Ofcom θεωρεί πως οι ζημιές έχουν προκληθεί από άτομα τα οποία πιστεύουν ανυπόστατους ισχυρισμούς περί σύνδεσης του 5G με τον κορωνοϊό. Σημειώνεται, ότι από την αρχή του 2020 πολλοί ισχυρισμοί κυκλοφορούν (σε σχέση με την πανδημία), κυρίως μέσω των social media. Πριν από αυτό, υπήρχαν ψευδείς ισχυρισμοί πως η ακτινοβολία από το ηλεκτρομαγνητικό πεδία (EMF) των 5G σταθμών αποτελεί κίνδυνο για την υγεία.

Πάντως παρά τις καταστροφές, η ενσωμάτωση του 5G στα δίκτυα του Ηνωμένου Βασιλείου προχωρά κανονικά και οι τέσσερις πάροχοι της χώρας έχουν ήδη εγκαταστήσει 3.000 σταθμούς.

Τα ασύρματα συστήματα 5ης γενιάς, με συντομογραφία 5G, είναι βελτιωμένες τεχνολογίες ασύρματων δικτύων. Οι πρωτογενείς τεχνολογίες περιλαμβάνουν: Οι ζώνες χιλιοστομετρικών κυμάτων (26, 28, 38 και 60 GHz) προσφέρουν απόδοση έως και 20 gigabits ανά δευτερόλεπτο. Το μαζικό MIMO προσφέρει απόδοση έως και δέκα φορές γρηγορότερο δίκτυο από τα 4G.

Τα συστήματα χιλιοστομετρικών κυμάτων έχουν σχεδιαστεί για λήψεις αιχμής 20 gigabit. Το εκτιμώμενο μέσο εύρος ζώνης τους είναι 3,5 gigabits. Το εκτιμώμενο διάμεσο εύρος ζώνης για τη ζώνη των 3,5 GHz-4,2 GHz με πρόσθετες κεραίες MIMO είναι 490 megabits. Στις συχνότητες μεσαίας ζώνης, η ταχύτητα 5G με προσομοίωση είναι πολύ παρόμοια με την ταχύτητα 4G LTE, υποθέτοντας την ίδια διαμόρφωση εύρους ζώνης και κεραίας.

Τα περισσότερα μεγάλα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας δοκιμάζουν και τις τρεις προσεγγίσεις. Η Verizon και η AT & T ανακοίνωσαν τις εμπορικές αναπτύξεις σε χιλιοστά κύματα για το 2018. Η Softbank χρησιμοποίησε το Massive MIMO ξεκινώντας από το 2016. Η Sprint θα αναπτύξει επίσης 5G στα 2.5 GHz (midband) το 2018. Το 2018 η T-Mobile ανακοίνωσε χαμηλή ζώνη 5G για 30 πόλεις. Η αρχική ανάπτυξη 5G της China Telecom θα είναι μεσαία ζώνη.

Από το 2017, η ανάπτυξη του 5G διευθύνεται από αρκετές εταιρείες, όπως η Samsung, η Intel, η Qualcomm, η Nokia, η Huawei, η Ericsson, η ZTE και άλλοι. Παρόλο που το 5G σχεδιάζεται να είναι εμπορικά διαθέσιμο σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2020, η Νότια Κορέα παρείχε 5G στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018 για τους επισκέπτες. Το 2018, η Verizon σχεδιάζει να κυκλοφορήσει 5G FWA σε 4 πόλεις στις Η.Π.Α., στο Sacramento, LA, στην Indianapolis και στο Houston. Οι κλάδοι που αναμένεται να επηρεαστούν από την ανάπτυξη της τεχνολογίας 5G είναι οι λεγόμενες “κάθετες” αγορές (Β2Β Verticals) όπως η Αυτοκινητοβιομηχανία, οι Μεταφορές και η Εφοδιαστική Αλυσίδα, η Βιομηχανία, τα Δίκτυα Υποδομών και η Υγεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments