Διεθνή

Νέα επίθεση Τσαβούσογλου προς την Ελλάδα: «Δεν θέλει να διαπραγματευθεί μαζί μας»

Νέα επίθεση Τσαβούσογλου προς την Ελλάδα: «Δεν θέλει να διαπραγματευθεί μαζί μας»
Νέα επίθεση Τσαβούσογλου προς την Ελλάδα: Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατηγορεί Αθήνα και Λευκωσία για στοχοποίηση της Άγκυρας.

Τα βέλη του προς την Ελλάδα και την Κύπρο έριξε -για ακόμα μια φορά- ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος τις κατηγόρησε για στοχοποίηση της Τουρκίας. Μάλιστα, επανέλαβε πως η Άγκυρα επιθυμεί να λύσει με διάλογο τις διαφορές που υπάρχουν στην περιοχή. Σχολιάζοντας τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου τις εξελίξεις στη Λιβύη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στις διαφωνίες που υπάρχουν με την Αίγυπτο, την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ σχετικά με τη θαλάσσια οριοθέτηση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο ίδιος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση επανέλαβε πως η Τουρκία επιθυμεί να συζητήσει με χώρες που διατηρεί διπλωματικές σχέσεις.

«Είμαστε έτοιμοι να συνομιλήσουμε με όλες τις παράκτιες χώρες με τις οποίες έχουμε διπλωματικές σχέσεις. Μετά από διαπραγματεύσεις σχετικά με τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων μας με τη Λιβύη, υπογράψαμε μνημόνιο συμφωνίας. Παρόλα αυτά η Ελλάδα δεν θέλει να διαπραγματευθεί μαζί μας. Οι Ελληνοκύπριοι επίσης δεν συνομιλούν με τους Τουρκοκύπριους. Αντιθέτως, η ελληνοκυπριακή κυβέρνηση και η κυβέρνηση της Ελλάδας εισήλθαν σε μια οδό στοχοποίησης της Τουρκίας και της Βόρειας Κύπρου», είπε χαρακτηριστικά. Επίσης, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι έχει προταθεί η διεξαγωγή περιφερειακής διάσκεψης για την Ανατολική Μεσόγειο ως πρώτο βήμα προς μια ειρηνική λύση.

«Αποσύραμε το Oruc Reis και θέλουμε διάλογο»

Θυμίζουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες ο Τούρκος ΥΠΕΞ είχε ζητήσει και πάλι διάλογο με την Ελλάδα μετά την απόσυρση του Oruc Reis, ωστόσο επιθυμεί συζήτηση για όλα τα θέματα και όχι μόνο όσα θέτει η ελληνική πλευρά. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, ο Τσαβούσογλου δήλωσε για την απόσυρση του Oruc Reis: «Υπήρχαν κι άλλες δύο ευκαιρίες για διπλωματία. Η μία όταν είχε αποσυρθεί για συντήρηση και την άλλη φορά, επειδή η Μέρκελ είχε ζητήσει από τον πρόεδρό μας. Τώρα όμως τελείωσαν οι εργασίες του. Τώρα η Ελλάδα, ποια δικαιολογία θα βρεί;».

Για το ζήτημα του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε: «Θέλεις διάλογο μαζί μας, ως δύο γείτονες, να λύσουμε τα ζητήματά μας μέσω της διπλωματίας ή θα συνεχίσεις να κρύβεσαι πίσω από την ΕΕ;».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments