Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ: «Επιτίθεται στους Ρεπουμπλικάνους – Είστε αξιοθρήνητοι»

Ντόναλντ Τραμπ: «Επιτίθεται στους Ρεπουμπλικάνους – Είστε αξιοθρήνητοι»
Ντόναλντ Τραμπ: Οι Ρεπουμπλικάνοι παρέκαμψαν το βέτο του απερχόμενου προέδρου για το αμυντικό πρόγραμμα και μπήκαν στο στόχαστρο της οργής του.

Αν και πολλές από τις κινήσεις του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ μοιάζουν αλλοπρόσαλλές, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας αυτό που αρκετοί αναλυτές τονίζουν ιδίως μετά τις εκλογές στην Αμερική. Ο Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να συνεχίσει στον πολιτικό στίβο και όλες οι κινήσεις του στοχεύουν στο να συγκροτήσει την εκλογική του βάση είτε εντός είτε εκτός Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Οι ακροδεξιές ομάδες των ψηφοφόρων του, που αρέσκονται σε επιθέσεις εναντίον διαδηλωτών, είναι για τον Ντόναλντ Τραμπ η βάση που θα τον στηρίξει για το επόμενο πολιτικό του βήμα.

Σε αυτήν την στρατηγική λογοδοτεί η άρνησή του να αποδεχτεί την ήττα και τα εμπόδια που θέτει διαρκώς στην συνέχεια της οικονομικής ή εξωτερικής πολιτικής της Αμερικής. Αυτή του η συμπεριφορά δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή ούτε από το κόμμα του, που στηρίζει μεγάλα συμφέροντα στις ΗΠΑ και αντιλαμβάνεται ότι χρειάζεται να υπάρξει συνέχεια του κράτους. Και ο Τραμπ συνεχίζει το «παιχνίδι» μόνος εναντίον όλων, μιας και αυτό ταιριάζει στο προφίλ που θέλει να παρουσιάσει.

Αξιοθρήνητη η ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων

Τελευταίο «επεισόδιο» η επίθεση στην ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού κόμματος που παρέκαμψε το βέτο του και ψήφισε τον αμυντικό προϋπολογισμό.  Ο Τραμπ χαρακτήρισε τα ηγετικά στελέχη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος «αξιοθρήνητους». Από το Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα και λίγο πριν αναχωρήσει για να περάσει και πάλι την ημέρα του παίζοντας γκολφ, ο πρώην επιχειρηματίας εξέφρασε τον εκνευρισμό του, με αλλεπάλληλες αναρτήσεις.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων τάχθηκε με μεγάλη πλειοψηφία (322-87) χθες Δευτέρα υπέρ της απόρριψης του βέτο που άσκησε ο Τραμπ στο σχέδιο νόμου που προβλέπει αμυντικές δαπάνες ύψους 740,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Κατά του προέδρου στράφηκαν περίπου 100 Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές. Η Γερουσία, που είχε εγκρίνει με συντριπτική πλειοψηφία τον αμυντικό προϋπολογισμό, ενδέχεται να ακολουθήσει το παράδειγμα της Βουλής. Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας Μιτς Μακόνελ ανακοίνωσε ότι η νέα ψηφοφορία θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη.

«Η αδύναμη και κουρασμένη ρεπουμπλικανική ηγεσία θα επιτρέψει να εγκριθεί ο κακός νόμος για την άμυνα» έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

Στη συνέχεια, επανέλαβε τις θεωρίες συνωμοσίας που επικαλείται για να μην αποδεχτεί την ήττα του στις προεδρικές εκλογές από τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν. «Η διεύθυνση του Ρεπουμπλικανού Κόμματος επιλέγει τον δρόμο της ελάχιστης αντίστασης. Οι ηγέτες μας (όχι εγώ, ασφαλώς!) είναι αξιοθρήνητοι. Το μόνο πράγμα που ξέρουν να κάνουν είναι να χάνουν», πρόσθεσε.

Ο απερχόμενος πρόεδρος, που παραμένει πολύ δημοφιλής στους Ρεπουμπλικανούς ψηφοφόρους, συνόδευσε τις αναρτήσεις του με μια καθόλου συγκαλυμμένη απειλή προς τους εκλεγμένους εκπροσώπους του κόμματός του. «Υστερόγραφο. Εξέλεξα πολλούς γερουσιαστές και έλη της Βουλής των Αντιπροσώπων. Νομίζω ότι το ξέχασαν!».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments