Διεθνή

Σεισμός Κροατία: Κατάρρευση κτιρίων – Ταρακουνήθηκαν και στις γειτονικές χώρες

Σεισμός Κροατία: Κατάρρευση κτιρίων – Ταρακουνήθηκαν και στις γειτονικές χώρες
Σεισμός Κροατία: Σοβαρές ζημιές από την σεισμική δόνηση 6,3 ρίχτερ. Διασώστες ανασύρουν ζωντανούς πατέρα με το παιδί του από τα ερείπια.

Κατάρρευση κτιρίων από τον σεισμό μεγέθους 6, 3 Ρίχτερ που σημειωθηκε στην Κροατία. Υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους ενώ προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς και τραυματίες.  Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ γίνεται λόγος για κατάρρευση ορόφων ακόμα και ολόκληρων κτιρίων.

Το Γερμανικό Κέντρο Γεωεπιστημών (GFZ) ανακοίνωσε ότι το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 10 χιλιόμετρα. Το τηλεοπτικό δίκτυο N1 επεσήμανε ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην πόλη Πέτρινια, 50 χιλιόμετρα από το Ζάγκρεμπ, και μετέδωσε εικόνες από διασώστες να ανασύρουν ζωντανούς έναν άνδρα και ένα παιδί από τα ερείπια ενός κτιρίου.

Σε άλλο βίντεο φαίνεται ένα σπίτι η σκεπή του οποίου έχει καταρρεύσει, όμως ακόμη δεν είναι γνωστό αν υπήρχαν άνθρωποι μέσα. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Ζάγκρεμπ, όπου πολλοί κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους.

Χθες Δευτέρα σεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών σημειώθηκε στην κεντρική Κροατία και πάλι κοντά στην Πέτρινια. Τον Μάρτιο σεισμός 5,3 βαθμών σημειώθηκε στο Ζάγκρεμπ, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό άλλων 27.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αυστρία και την Σλοβενία, με τους Σλοβένους να  ανακοινώνουν ότι θα κλείσουν έναν πυρηνικό της σταθμό για προληπτικούς λόγους.

Δείτε την στιγμή του σεισμού μέσα στο κοινοβούλιο της Σλοβενίας.

Φωτογραφίες καταστροφής από την Κροατία

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, το επίκεντρο εντοπίζεται 42 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ζάγκρεμπ και 14 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Σίσακ. Η ίδια πηγή σημειώνει πως πρόκειται για τον 13ο σεισμό τις τελευταίες 31 ώρες. Μάλιστα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται πως η δόνηση έγινε αισθητή στην Ουγγαρία, τη Σερβία, τη Ρουμανία, και τη Bοσνία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments