Οικονομία

Επίδομα θέρμανσης: Τι πρέπει να ξέρουμε για την υποβολή των δηλώσεων

Επίδομα θέρμανσης: Τι πρέπει να ξέρουμε για την υποβολή των δηλώσεων
Επίδομα θέρμανσης: Αναλυτικά πως γίνονται οι αιτήσεις και μέχρι πότε θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα.

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής δηλώσεων των ενδιαφερομένων για το επίδομα θέρμανσης. Η πλατφόρμα, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, θα παραμένει ανοιχτή έως τις 11 Ιανουαρίου 2021. Δικαίωμα αίτησης έχουν τα φυσικά πρόσωπα που καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους. Μέσω της εφαρμογής αυτής, κάθε πολίτης που είναι υποψήφιος για να εγγραφεί στο μητρώο δικαιούχων του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, για την τρέχουσα περίοδο κατανάλωσης, συμπληρώνει τα αιτούμενα στοιχεία και λαμβάνει άμεση απάντηση για το αν εγκρίνεται ή όχι η αίτηση του.

Στην πλατφόρμα υπάρχουν δύο εφαρμογές:

  • Στην πρώτη, με τίτλο «Εκδήλωση Ενδιαφέροντος», οι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν αίτηση, για να ενταχθούν στο μητρώο δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης.
  • Στη δεύτερη, με τίτλο «Τα Παραστατικά μου», καταχωρούνται οι αποδείξεις αγοράς ειδών καυσίμων εκτός του πετρελαίου. Διευκρινίζεται ότι οι καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης δεν απαιτείται να υποβάλουν παραστατικά αγοράς, διότι η διασταύρωση αυτών γίνεται αυτόματα.

Πώς γίνεται η είσοδος:

Η είσοδος στην πλατφόρμα γίνεται με τους κωδικούς πρόσβασης του TAXISNET. Η καταχώρηση αποδείξεων αγοράς ειδών καυσίμων θα γίνεται σε χωριστό πεδίο έως τις 28 Φεβρουαρίου (εκτός πετρελαίου) και έως 31 Μαρτίου για το φυσικό αέριο. Για το πετρέλαιο θέρμανσης δεν υποβάλλονται παραστατικά καθώς η διασταύρωση γίνεται αυτόματα. Όσοι καταχωρήσουν άμεσα τα στοιχεία θα πληρωθούν με την πρώτη καταβολή έως το τέλος Ιανουαρίου. Επόμενη καταβολή έως 31 Μαρτίου και έως 26 Απριλίου για το φυσικό αέριο.

Πώς γίνεται η εκδήλωση ενδιαφέροντος:

  • Επιλέγω αν διαμένω σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία.
  • Επιλέγω αν είμαι ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνω τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη.
  • Επιλέγω είδος καυσίμου.
  • Συμπληρώνω τον Αριθμό παροχής ρεύματος.
  • Επιλέγω οικισμό.
  • Συμπληρώνω τα τμ της κατοικίας.
  • Συμπληρώνω τον IBAN στο myTAXISnet.

Πόσες αιτήσεις μπορώ να υποβάλω για το Επίδομα Θέρμανσης της περιόδου 2020- 2021:

Μπορείτε να υποβάλετε όσες αιτήσεις θέλετε μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2021 όπου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, όμως μόνο η τελευταία υποβληθείσα αίτησή σας θα είναι σε ισχύ. Οι αιτήσεις θα πρέπει να αφορούν μόνο την κύρια κατοικία σας. ΠΡΟΣΟΧΗ! Κάθε νέα αίτηση ακυρώνει την προηγούμενη.

Ποιες αγορές καυσίμου θέρμανσης θα συμμετέχουν στο Επίδομα της περιόδου 2020-2021:

Οι αγορές που πραγματοποιούνται από 1η Οκτωβρίου 2020 έως και 28 Φεβρουαρίου 2021 και ειδικά για το πετρέλαιο θέρμανσης από 15 Οκτωβρίου 2020 που άρχισε η διάθεσή του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments