Ελλάδα

Κορωνοϊός δωρεάν τεστ: Πάνω από 25 χιλιάδες οι αιτήσεις – Σε ποια περιοχή έγιναν οι περισσότερες

Κορωνοϊός δωρεάν τεστ: Πάνω από 25 χιλιάδες οι αιτήσεις – Σε ποια περιοχή έγιναν οι περισσότερες
Κορωνοϊός δωρεάν τεστ: Πολλοί είναι αυτοί που έχουν δηλώσει τη διαθεσιμότητά τους να κάνουν έλεγχο για τον ιό στο testing.gov.gr.

Ξεπέρασαν τις 25 χιλιάδες οι αιτήσεις στη Φόρμα δωρεάν ελέγχου COVID-19 (testing.gov.gr), η οποία τέθηκε σε λειτουργία πριν από μία εβδομάδα για την καλύτερη παρακολούθηση της διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα και την εκτίμηση του λεγόμενου «δείκτη θετικότητας», μέσω της παρακολούθησης ασυμπτωματικών εθελοντών με τυχαία επιλογή. Κάθε μέρα στόχος είναι να γίνοντα τεστ σε 12.000 πολίτες.

Τα στοιχεία που έχουν δοθεί από τις υγειονομικές Αρχές:

Τις πρώτες μέρες λειτουργίας της πλατφόρμας στο σύνολο της Επικράτειας υποβλήθηκαν 25.786 αιτήσεις. Με βάση αυτές πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 13.000 τεστ μέχρι χθες. Σύμφωνα με τα στοιχεία, καταγράφονται σημαντικές διαφορές στην ανταπόκριση των πολιτών ανά την Επικράτεια.

Συγκεκριμένα, στην Αττική συμπληρώθηκαν 12.942 φόρμες αίτησης και στη Θεσσαλονίκη 3.361. Αντίθετα, σε νησιά και περιοχές της Βόρειας Ελλάδας (όπως για παράδειγμα στην Καστοριά και στα Γρεβενά), ο αριθμός των αιτήσεων είναι πολύ χαμηλότερος.

Γιατί να συμμετέχει κάποιος στο testing.gov.gr

Η κυβέρνηση ζητά τη στήριξη του κάθε πολίτη στην προσπάθεια αυτή, όταν μάλιστα δίνεται σε όλες και όλους η δυνατότητα να κάνουν τεστ δωρεάν. Η συμμετοχή των πολιτών θα βοηθήσει τους ειδικούς να διαμορφώσουν καλύτερη εικόνα για τη μετάδοση του κοροναϊού σε όλη τη χώρα με στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό της διασποράς.

Μπορεί να βοηθήσει όμως, και στην προστασία του καθενός προσωπικά με έγκαιρη διάγνωση, αλλά και στην προστασία ευάλωτων ατόμων του στενού μας περιβάλλοντος, σε περίπτωση που κάποιος διαγνωσθεί και είναι ασυμπτωματικός φορέας. Η συμμετοχή όλων, είναι πολύτιμη. Για εμάς, για τον διπλανό μας, για τους δικούς μας ανθρώπους, για ολόκληρη την κοινωνία.

Η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα, τους νεκρούς και τους διασωληνωμένους

«Σήμερα ανακοινώνουμε 942 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 137918, εκ των οποίων το 52.3% άνδρες.

5412 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 40963 (29.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

443 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 142 (32.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 79.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 885 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 58 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4788 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1948 (40.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω», αναφέρει ο ΕΟΔΥ στη σημερινή του ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments