Ελλάδα

Κορωνοϊός κρούσματα: Νέα αύξηση νοσούντων στη χώρα – Ποιες περιοχές χτυπούν «καμπανάκι»

Κορωνοϊός κρούσματα: Νέα αύξηση νοσούντων στη χώρα – Ποιες περιοχές χτυπούν «καμπανάκι»
Κορωνοϊός κρούσματα: Έντεκα είναι οι περιοχές της Ελλάδας, που ανησυχούν τους ειδικούς. Έκκληση από τον Νίκο Χαρδαλιά στους κατοίκους για συνέπεια στην τήρηση των μέτρων.

Σε τετραψήφιους αριθμούς επέστρεψαν τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, ωστόσο πρέπει να σημειωθεί πως έγιναν περισσότερα από 30.000 τεστ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν στη χώρα 1.047 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 136.976. Παράλληλα, 458 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ενώ 58 ήταν οι καταγεγραμμένοι θάνατοι και 4.730 συνολικά.

Η Αττική κατέγραψε 327 νέες μολύνσεις και η Θεσσαλονίκη 197. Στην Αττική σημειώνεται μείωση 10% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και 30% στη Θεσσαλονίκη, ενώ το RT στην Αττική είναι στο 0,8 και στη Θεσσαλονίκη στο 0,6. «Το Σύστημα Υγείας αποσυμφορείται πολύ πιο αργά από ό,τι πιέστηκε. Οσα κερδίζουμε με κόπο πρέπει να τα διατηρήσουμε. Υπάρχει κόπωση, είναι κατανοητό, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα για να χαλαρώσουμε», σημείωσε στην τακτική ενημέρωση ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Οι 11 περιοχές που ανησυχούν τους ειδικούς:

Την ίδια ώρα, οι λοιμωξιολόγοι έχουν στραμμένο το βλέμμα τους σε 11 περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο. Μάλιστα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών αυτών να παραμείνουν εξαιρετικά προσεκτικοί και να συνεχίσουν να είναι συνεπείς στην τήρηση των μέτρων. Πρόκειται για τις εξής περιοχές:

  • Περιφερειακή ενότητα Φλώρινας
  • Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας
  • Δήμος Περιστερίου
  • Δήμος Ιλίου και Αχαρνών
  • Περιοχή Ζεφυρίου του Δήμου Φυλής
  • Κάλυμνος
  • Δήμος Ασπροπύργου
  • Δήμος Ελευσίνας
  • Κοζάνη
  • Δήμος Εορδαίας
  • Δήμος Βοΐου

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε παράταση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων σε πέντε περιοχές μέχρι τις 6 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, στον Ασπρόπυργο, την Ελευσίνα, την Κοζάνη, την Εορδαία και στον Δήμο Βοΐου παρατείνεται το lockdown. “Kάνουμε έκκληση και τονίζουμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι κάτοικοι αυτών των περιοχών, όπως και όλοι μας βέβαια ανεξαιρέτως, να παραμείνουμε εξαιρετικά προσεκτικοί και να συνεχίσουμε να είμαστε συνεπείς στην τήρηση των μέτρων και ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες των εορτών.

Κατανοούμε την κόπωση που υπάρχει και αντιλαμβανόμαστε την αδημονία των συμπολιτών μας να υπάρξει άρση των μέτρων, το ταχύτερο δυνατόν. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή και με τα σημερινά δεδομένα. Όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει σταδιακά άρση κάποιων μέτρων, με συγκεκριμένο σχέδιο και λαμβάνοντας, όπως πάντα, υπ’ όψιν τα υγειονομικά δεδομένα και τις εισηγήσεις των ειδικών. Αυτή τη στιγμή, όμως, είναι αναγκαίο να συνεχίσουμε να τηρούμε με προσήλωση όλα τα μέτρα, κάθε μέρα και την Πρωτοχρονιά, και να μην απωλέσουμε ό,τι πετύχαμε τα Χριστούγεννα, ό,τι καταφέραμε με υπομονή και επιμονή μέχρι σήμερα” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments